Lečićemo Vas, nije problem, samo kada stignete na red!

doktor…i onda sitnim slovima ispod toga, kao bankari kada daju ekstra povoljne kredite, samo ne obećavamo kako ćemo Vas lečiti i ne vidimo kraj reda, u potpisu:
„Sa poštovanjem, uvaženi Dr Mr lekar specijalista sa punim zidom diploma (da napomenem, i koferom, samo zid to sve nije mogao primiti“.
Na žalost, ovo nam je svima veoma prepoznatljiv tekst, nikada izgovoren, ali uvek prisutan kada staneš ispred belog mantila, gledajući ga kao pomoć, a očekujući najgore. I zakletve davno prisegnute, i obećanja data, i svrha istog tog, belog mantila i poverenje….sve to nestaje polako, bledi, gubi smisao. A suština sada ostaje, kako preživeti, ali ne preživeti, kako se izlečiti i ostati živ, nego kako preživeti u smislu kako obezbediti egzistenciju sebi, svojoj porodici, svojoj široj porodici, svojim potomcima, pa sve tako redom (naravno, govorimo o preživljavanju lekara, a ne pacijenta).
Ako ste mislili da je kod današnjeg lečenja svrha jednaka kao i pre 50 godina, moram grubo da vas probudim iz tog sna, da se razdrmate, dodjete sebi, uradite jutarnju gimnastiku i otvorite narodni lekar, jer će vam on u današnje vreme možda mnogo više koristiti.
Nije potrebno biti naučnik, doktor (onakav koji samo ima Dr ispred prezimena, a nije pri tome lekar), istraživač, filozof i ostale pametne kategorije, da bi uvideli da je najbolje ostati zdrav. Znači, ako ste se i mislili ozbiljnije razboleti (dakle ne svinjski, ptičiji i ostali životinjski gripovi – jer toga kod nas naravno nema), molim vas da o tome prvo obavestite bolnicu, lekare i ostali medicinski svet. To sve u cilju da bi vam rezervisali termin kada bi najbolje bilo da dodje do nekog od telesnih oštećenja, pa onda kada se to dogovorite, da potpišete ugovor o lečenju i tarifama, što onima na belom papiru, što onima za koje svi znamo, ali ne postoje, a ipak vam, tako nepostojeće, isuše novčanik.
Da, zaboravila sam da napomenem, i gledajte da u krug svojih prijatelja uključite što više belomantijaša, ako je moguće različitih užih specijalnosti, time su vam šanse za preživljavanje mnogo veće.
Naravno, izuzeci potvrdjuju pravila, pa sa time zaluta još poneki, naivni lekar, koji je izostao sa predavanja kada su učili da svrha lečenja nije lečenje, nego je to biznis broj jedan XXI veka (pored još nekih, koji nisu legalizovani kao što je medicina)! Takvim se izuzecima iskreno izvinjavam, i verujem da ih o istom predavanju cenjene kolege neće ni obavestiti, jer time više ovaca za šišanje njima ostaje.
Za kraj, mada ovoj temi kraja nema, iskreno, bez ironije, sarkazma, cinizma, nazovite to već kako hoćete, zahvaljujem se svim lekarim koji i dalje obavljaju svoj posao lečenja bolesnih i drže se zakletve date nakon mnogo truda i odricanja da se do diplome lekara stigne.

6 thoughts on “Lečićemo Vas, nije problem, samo kada stignete na red!

  1. Ja bih još dodao da u prijatelje ubrojimo i što više bankara :mrgreen: Inače, da kucnem u drvo za sada sam, čini mi se, skoro zdrav, osim što su mi kosa i brada pebelili 😀

  2. Vidi ti, na kraju će ispasti da živimo ko bubreg u loju; i moja sestra radi u banci, samo ne u ovim našim bankama već u jednoj velikoj banci u Nemačkoj. Al nam dobro ide 😀
    Inače rekao sam našem administratoru (Minore i ja se na Ca Ca Ca bavimo samo pisanjem tekstova) da te stavi u „Naše prijatelje“. Nadam se da mu neće trebati puno vremena. Pozzzz

  3. U to ime, (mislim…kako nam ono…baš dobro ide 🙂 ) živeli! A što se dodavanja u prijatelje tiče, mnogo jako hvala, jedino sa ispravkom da i mi brojimo dvoje, doduše nismo velikić i malić, nego smo muškić i ženskić, jedino što mangup malo zabušava sa pisanjem ovih dana, a više se (čitaj: mnogo se) trudi da dotera blog nam naš. Kad se on bude `latio pisanja, ima da nas zatrpa blogovima 😉 Do tada, ja koristim gužvu da dodjem do izražaja 🙂 Hvala još jednom na ukazanom poverenju i mestu na Subotici-ci-ci-ci 🙂

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.