Šetajuća antireklama u duelu sa maturantkinjama

Sedim ti ja juče kod frizera (no…i to se desilo!!!)…pa gledam, pa ne verujem…al’ ajd…došla cura od 18 godina na probnu frizuru! Jeee, pa nije valjda da se udaje? Pa se misli, razmišlja, prebira po glavici joj pametnoj, hoće li umetke ili neće? A umetci…ni manje ni više, brat bratu, sestra sestri…pa…tu negde pa stotka (u onim unijinim novcima, jel’…). A kosa? Do guzice…Sreća, pa naš frizer nije govanjce (da prostite…), pa joj je nežno rekao da joj je maltene kosa duža nego umetci…

No…daljim, nenametljivim prisluškivanjem (nisam, časna reč…ali čulo se šta pričaju), skontah da je reč o maturi. Vaooo, pa…moram priznati, kao pravi bakutaner…ni mature, maturske haljine, frizure, nokti, kosa, šminka (a verovatno ni brusevi i gaće) za tu priliku…nisu više ko što su „kadgod“ bili! Princ Vilijem i ona njegova Pepeljuga su dimče na vaginče spram priprema koje ove curice obavljaju za taj dan, dan završetka nekog stepena školovanja. Kako proslavljaju…mora da su sve talenat za talentom.

Kako da kažem…možda ova moja slova odaju neku zavist…ko će me znati…mi smo bili sretni sa cipelicama koje smo kupili u Subotici nam našoj, haljinom za koju sam materijal kupila u Giovanniju (ili kako se već piše…), pa sam je posle nosila i kao trudničku, frizurom na koju me je prisilila Kraljica Majka 🙂 . Da sam se ja pitala (a jesam…ali nisam imala srca to uraditi mami mi mojoj)…otišla bih u farmericama i majici, ne bi mi smetala ni neoprana kosa i osećala bih se odlično!

Situacija danas: haljina se obavezno šije kod poznatih kreatora, cipele se idu kupiti što dalje od Subotice, najbolje ako za taj šoping treba i pasoš, rade se pomenute probne frizure, zakazuje se šminkanje kod profesionalca, unapred se nabacuje ten u solarijumu, pedikir, manikir, veštački nokti…one malo bolje stojeće tatine devojčice sa od prirode datim talentom za ubedjivanje, verovatno umesto zlatnog prstena dobiju kao poklon i silikonske…e sad, grudi…usne…pa onda….protivstrijocelulitske terapije…i tako redom.

Na kraju, mislim ja, kada dodje dan M, svi zaborave i zašto je došao a sve se pretvori u jednu veliku cirkusijadu devojaka namontiranih na štikle kojima bi se, bez sve šale, odlično dale napraviti rupe za palantovanje „paradičke“…Nije da im ne stoje dobro…ali…samo dok stoje. Kada krenu u pohode…pa…recimo samo, uspeh se zove stići od tačke A do tačke B. No, da sad stavim tu svoju kvazi zavist na stranu – zaista su lepe tog dana i verujem da mnoge od njih dobiju pohvale na fotke koje glase otprilike ovako: „…je…kako si bila lepa tu na slici, nisam te ni prepoznala!“

Eh…nije da me neko pita…ali ja sam zaista za onu…malo prirodniju varijantu, gde ne trebaš nositi svoje ime na čelu da bi te drugarica iz klupe prepoznala…Doduše, ja sam uvek za previše prirodnu varijantu, pa kada operem kosu…svi me pitaju…jeeee, šta si uradila sa kosom, farbala si se? Ma jok…samo sam je malo našamponirala. Narasla mi je prilično jako…ali ne zato što sam je puštala, nego zato što je nisam šišala. A još malo da sam sačekala, mogla sam i sasvim solidno, leteće prevozno sredstvo napraviti od nje! Kažu…malo ti je svetlija kako si se ufarbala. Pa sad…diskutabilan momenat, zavisi jel’ ste gledali dole ili gore. Gore tamno, dole svetlo…kao neka šarena torta sa metlom na kraju. Sramota me je bilo i reći ko mi je frizer (ako se odlazak jednom godišnje kod istog smatra imati frizera). Nije me sramota bilo zbog mene, nego zbog njega, da ne brukam čoveka! Kakva bih mu ja samo šetajuća antireklama bila!

Tako da…svi gornji navodi kokoške vam koja ovo piše, prilično su sumnjivi i teško prihvatljivi, samom njenom nepodobnošću, neupućenošću, činjenicom da je možda sve samo zavist koja govori iz nje…činjenicom da samo kokodače a nema pojma o tome šta je lepo i šta danas prolazi…mada je ona davno već prošla i davno već zaostala…

11 thoughts on “Šetajuća antireklama u duelu sa maturantkinjama

 1. :nasmeseni: :nasmeseni: baš sam uživao u pisaniji :yes: :yes: fine i tačne primedbe na današnju mladež :wacko: I onda, pa… setih se nekih davno prošlih vremena: pokojni ćale mi pričao da se igrao terajući štapom metalnu kariku po dvorištu; eh, bilo je to pre skoro osamdeset leta; a pre skoro pedeset i ja sam se u počecima igrao na takav način :whistle: Koja je veza ove igre sa današnjom modom? Draga moja, Kokice :yahoo: :yahoo: :yahoo: jednostavno, ovi klinci teraju drugu modu :kul: Šta će da „teraju“ tvoji unuci? Pisaćeš nam o tom „teranju“ :wacko: kada stigne vreme drugačijih karika. Do tada primi puno lepih :pozz: :pozz: :pozz:

 2. Stevo, pozdravi i tebi :pozz: :pozz: :pozz: Ovo je vreme mnogo čudnih i preopterećenih karika, kako se meni čini. Nije da osudjujem, samo se mere i cene neke pogrešne vrednosti. Ko zna šta će još biti da se piše, za početak…dok ova naša dva dečaka krenu u život odraslih :frka: Ko izdrži…pisaće :mail: :namig:

 3. Sjajan tekst :good: Prošle godine je moj sestrić slavio maturu tako da sam iz prve ruke videla i šta je sve momcima potrebno :wacko: , a mislila sam stvarno da je sa njima lakše. :doh: Možda smo mi stvarno malo zaostale, ali se slažem sa svim što si rekla.

 4. Charobna, ima da se ubijem, to je prva varijanta kada dodje do mature… :wacko: :wacko: :wacko: , no…pošto nije prihvatljiva…imaće nesretno detinjstvo i skromnu maturu :namig: :namig: :namig:

 5. Naročito mi se došalo ono „dimče na vaginče“ :yahoo:! Sve znam, ali, nije mi jasno koliko dugo će roditelji otplaćivati ovo što se dešava „jedanput u životu“, kako oni kažu? Znam, i mi smo, i moja deca su, ali, kada sam videla u Beogradu proslavu jedne mature, nisam mogla da se saberem. To su prave, pravcate „pepeljugine haljine za bal“. Šljašte cirkoni, frizure, od sarmi do najmodernijih, sandalice, opet cirkoni, ma, ženo, neverovatno. Intervuisali klince i pitali za cene! NEVEROVATNO JE KOLIKO SVE KOŠTA, mada, nije bilo baš „keširanja“ za italijanske sandale u našoj radnji. Moguće je da je akcenat bačen na garderobu!
  Odlično ti je zapažanje Sanjočka i odlično si nam dočarala atmosferu u frizeraju! :bravo:

 6. :yahoo: znala sam da se taj deo mora dopasti :namig: Sve je to lepo i dobro…ali zamisli samo u koje se dugove roditelji ubace, samo da njihovo dete ne bi izostalo i izgledalo siroto spram drugih…i tako se vrte u nekom začaranom krugu…uf, bilo je mnogo jednostavnije nekada (postajem bakutaner…definitivno…)

 7. Da sam se ja pitala a jesamali nisam imala srca to uraditi mami mi mojoj oti la bih u farmericama i majici ne bi mi smetala ni neoprana kosa i ose ala bih se odli no!.Situacija danas haljina se obavezno ije kod poznatih kreatora cipele se idu kupiti to dalje od Subotice najbolje ako za taj oping treba i paso rade se pomenute probne frizure zakazuje se minkanje kod profesionalca unapred se nabacuje ten u solarijumu pedikir manikir ve ta ki noktione malo bolje stoje e tatine devoj ice sa od prirode datim talentom za ubedjivanje verovatno umesto zlatnog prstena dobiju kao poklon i silikonskee sad grudiusnepa onda.protivstrijocelulitske terapijei tako redom..Na kraju mislim ja kada dodje dan M svi zaborave i za to je do ao a sve se pretvori u jednu veliku cirkusijadu devojaka namontiranih na tikle kojima bi se bez sve ale odli no dale napraviti rupe za palantovanje paradi ke Nije da im ne stoje dobroalisamo dok stoje. Kada krenu u pohodeparecimo samo uspeh se zove sti i od ta ke A do ta ke B. Kakva bih mu ja samo etaju a antireklama bila!.Tako dasvi gornji navodi koko ke vam koja ovo pi e prili no su sumnjivi i te ko prihvatljivi samom njenom nepodobno u neupu eno u injenicom da je mo da sve samo zavist koja govori iz nje injenicom da samo kokoda e a nema pojma o tome ta je lepo i ta danas prolazimada je ona davno ve pro la i davno ve zaostala ..

 8. Baš mi je nedostajao tvoj način pisanja. Gde si ti Kokice? Nema te duuuugo.
  Nadam se da dečaci slušaju…
  Pozdrav.

  A devojčice su uvek htele što pre da odrastu. Dok napokon nisu odrasle, i onda poželele nazad 🙂

 9. Breskvice…eve me, tu sam :bye: mada…ko da i nisam. Odlučila sam da jednom mesečno (kanda sam jun propustila :namig: )ostavim po koju belešku da sam tu :mail: ali…ne želim siliti pa da lupetam samo da bih imala novi post. Vremena za blogovanje je sve manje (ako podvučem da je blogovanje pisanje i čitanje blogova, a ne samo piskaranje na svojim stranama). Ostaje mi da otkucam koje slovo…i tako. Više sam u nekoj heklanoj varijanti trenutno…baci pogled :namig: Hvala ti na poseti, dečaci…i slušaju i ne slušaju…ali što je sigurno – rastu!!!

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.