Uputstvo za nedelju smeha ;)

Dodje ti tako…našoj Dudi, žuta minuta, pa odluči da se bori! Oni mene kamenom, ja njih hlebom iliti, oni mene nevoljama, ja njih zabavom. Dodje ti tako…i našoj Breskvici…možda ne i žuta minuta ali ono…želja da se smeje. Pa tako…kako njima došlo, tako one otvore – Nedelju smeha. Dobra ideja.

No…ja se ponekada osećam kao partibrejker iliti kvarioc zabave (baš me briga jel’ ispravno ili nije, izraz mi se dopada), jer možda baš u toj Nedelji smeha, nemam vremena (imamo li ga ikada dovoljno?!) ili nemam volje za zezanjem…Kako da vam kažem, ja il’ sam ok ili nisam ok. Teško da mogu da odglumim veselost ako to baš i nisam. I … upravo iz tog razloga, uključila sam malo ove moje vijuge kako da ostanem u timu, tj. učestvujem u toj smešnoj nedelji a da pri tome ne izigram sebe. Urodilo je plodom (barem nešto i kod mene…). No, pre nego što vam pojasnim, da dodam još po neko (ne)opravdanje za nedovoljno aktivno (ili skoro pa nikakvo) učešće u smejanju.

Naime, koliko god vam naš blog izgledao uredno – neuredno, za mene ima neki poseban smisao i značaj. Takodje, koliko god ga neko od vas shvatao ozbiljno – neozbiljno, mi ga doživljavamo prilično emotivno. Mnogo je tu rečenica iz srca i od srca napisano, mnogo sreća i tuge podeljeno, mnogo isečaka iz života iskarikirano. Još na samom početku, dok nismo bili sigurni ni šta ćemo sa blogom, objavljivala sam, da popunim prazne dane, viceve i šale iz primljenih mailova. Kasnije sam poželela da to ne bude smisao našeg bloga, ako smisao uopšte i sada ima. Da se ispravim odmah – ima, u protivnom ne bi ni postojao.

Koji je to smisao, dozvoliću svakome na volju da proceni, meni je drag jer je deo mangupa i mene u duetu, deo je našeg života, zajedničkih interesovanja, deo je moje(naše) dece i njihovih emocija. Jednostavno, sastavni je deo nas. Nešto kao Kiki i Kićo, naši kućni pernati ljubimci. Samo što ovaj ne krešti (ispravka – ne peva 😉 ). Ali da je živo biće, jeste. Živo zahvaljujući nama, živo zahvaljujući vama.

I ovako, sada…u malo staloženijem ritmu bloga, sa donekle iscrtanom putanjom, ne vidim mesta na njegovoj početnoj stranici za niz prekucanih viceva, ili slično. To, naravno, ne znači da na našim stranama nema mesta za smeh, naprotiv. Ponekada je to kroz neki šaljivi post na račun nekog doživljaja, ponekada je smeh izmedju redova skriven. Ali, želim da nadjem mesta i za tu veselu nedelju, jer je ideja dobra a cilj još bolji…

Dakle, nakon dobrog mozganja, skontala sam još neke prednosti novog nam odela! Na početnoj – home stranici, na samom vrhu strane iliti u header – u nalaze se postojeće strane ovog, našeg nam (ne)jedinog bloga. U okviru tih strana, otvorena je mogućnost da se doda i bilo koja kategorija od već postojećih na blogu. Gle, što je bio pametan ko je to smislio. Taman nama po meri. Takodje, dozvolio je i opciju da odredjene kategorije isključite iz pojavljivanja na počrtnoj stranici. I tu je meni sinula lampica. Eto kako ćemo!

Lepo, kada se aktivira nedelja smeha, a može i uvek da bude… 😉 ja je dodam gore u header i svi možete na tu stranu, da vidite šta ima novo, zanimljivo i smešno. Pri tome ćemo ostati dosledni sebi a uspešno učestvovati i u zajedničkom smejanju. Takodje, mogu i da je dodam u one klizeće slike na home stranici, da bude još upečatljivije. Eto nama rešenja. Dok ne pripremim neki novi zez (a već je u pripremi…) slobodno posetite već objavljene postove u Nedelji smeha, jer ono što je bilo smešno pre par meseci, smešno je i sada 😉

12 thoughts on “Uputstvo za nedelju smeha ;)

 1. Kokice, mislim da je Vaš blog sasvim okej :good: Ono što jeste važno, uvek se nadje, bez obzira na zauzetost, malo vremena da se nešto napiše, da se nešto pročita kod drugih i… to je to :yahoo: Ja bih voleo da sam Rokefelerov sin, ali nisam pa šta! Dakle, sve je dobro dok je dobro :namig: videćemo kada ne bude bilo ovoliko i ovako dobro :mail: Lepi pozdravi :whistle:

 2. Osećam se prozvanom pa da kažem. Ne da mi je žuta minuta nego sam nadrndana, neraspoložena i odvratna samoj sebi. Jedino rešenje iz takvog stanja je smeh.

  Drugo, meni je ovde, kod vas, na blogu uvek prelepo. Ima jako interesantnih postova, a ti Sanjočka si i strašno duhovita a bogami znaš da pišeš o vrlo ozbiljnim temama i da skrešeš, kome treba.

  Treće, zaboravila sam da je već postojalo to posebno mesto za smejanje kod vas. I to pozdravljam i mislim da je odlična ideja!

  Zavirujem! 🙂

 3. Dudulesku, nisi ti prozvana, ja tebe ne bi nikada, časna reč :pozz: Nego htedoh objasniti da si mi inspiracija :namig: :whistle: i da osećam grižu savesti što se nisam odmah lepo aktivirala :crveni:

 4. Stevo, baš volem što ti je naš blog ok :pozz: zahvaljuvam na tome :namig: I da, važno je da odvojimo vremena za po malo čitanja i pisanja, dok god nam to svima prija :yes:

 5. Ma nije naša „nedelja smeha“ nikakav imperativ, samo hoćemo malo da :yahoo:
  Ti slobodno piši šta ti je drago, nećemo te nazvati partibrejker, ako nam otpevaš nešto do Partibrejkersa :kul: :whistle: :yahoo:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.