www.blogovnik.com

Nekada su to bili papirići po džepovima, kod onih malo manje organizovanih, u koje se naravno odmah svrstavam. Za one malo urednije, to su bili adresari, rokovnici, sa uredno beleženim sastancima, mestima sastanaka, obavezama, adresama, brojevima telefona. Pa su na red došli mobilni telefoni i NE DAJ BOŽE da mi neko mazne mobilnoga, ode sve u propast. Staje znanje, glava šuplja, podataka nema, brojeve zaboravili pamtiti, jedno dugme, jedan poziv.
Pa su se onda u prve redove ugurali e – mailovi…da zamene lizanje koverata, posekotine na jezicima i vraćanje sa porukom – adresa nepoznata i sve to nakon mesec dana lutanja po svetu. Sada taj odgovor stigne brže, takodje, luta svetom ali…onim virtuelnim. I onda…ne mogu reći iz e – mailova smo narasli u blogove…ali stvoriše se tu uz nas, kao nešto što nas povezuje, mesto sastanka, okupljanja, istomišeljenika i onih suprotno od toga. Mesto dešavanja, obaveštavanja, tugovanja, radovanja, filozofiranja, kuvanja, pametovanja, glupiranja….Mesto koje trpi sve. Mesto koje je naša oaza, utočište, mir, naše – samo naše mesto i naš prostor na kojem delimo samo ono što želimo sa drugim blogerima i ostatkom sveta (mislim…moram tamo da ih svrstam kada neće da bloguju kao sva normalna čeljad 🙂 )
E sad…koga čitati? Šta čitati? Gde pročitati? Ko o čemu? Ko, šta, gde, kako i zašto? E pa, da vam skrati malo muke, mangup se bacio na posao i sakupio na jedno mesto sve što nam treba…i adresar i rokovnik, sa mestima dešavanja i temama sastanaka, kao i kratkim sadržajem istih. Jedina je razlika – sastanci se prvo održe a posle saznajemo temu istih 🙂 .
Sećate se nekadašnjih leksikona, spomenara i kako su kružili iz ruke u ruku, kako je svako ostavljao svoj trag na pravom mestu i na sebi svojstven način? E…slična je priča i sa blogovnikom. Sve što treba da uradite je da ostavite trag da postojite, trag da učestvujete u ovom blogovskom svetu. Svrstajte sebe gde mislite da pripadate. Ako se ne pronalazite ni u jednom sobičku – kategoriji, predložite novu, baš pravu za vas. Ostavite svoju adresu i budite deo Blogovnika.

Posetite ga na www.blogovnik.com i slobodno se pridružite.

19 thoughts on “www.blogovnik.com

  1. Odlična ideja, svaka čast Mangupu a i tebi. Sigurno vam je to zajednička ideja, jer on bez tebe i ti bez njega, nekako mi ne ide! Čestitam a već sam i svraćala da vidim kako to sve izgleda. :bravo:

    1. Hvala, ideja moja Sanja je samo krstila ime sajta. A videt cemo dal vredi ili ne vredi dalje razvijati aplikaciju. Tvoj blog je medju prvima uvrsten u bazu. Ocekujemo i ostale ako zele da se promovisu i da im saljemo citaoce.

  2. Mislim… dobro je… majke mi… ali… kao da nešto fali… nešto… mislim… pa fale brojevi kreditnih kartica :med: :kul: :plez: :pozz:

  3. Da sad ja prokomentarišem malo…mislim da je ideja odlična. Dobar način da se na jednom mestu okupe svi blogeri. Za one n.pr. koji tek ulaze u blogerske vode, dobar početak, kako da budu vidjeni, tako i da pronadju zanimljiv sadržaj koji bi voleli da prate. I…da uvek budemo u toku sa dešavanjima. Mangupe – odlična zamisao :pozz:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.