5. oktobar

Dan moje mame…
ničiji više…
Mislite da imate nešto za reći?
Mislite da ovaj dan ima drugi smisao?
Da je simbol nečeg većeg?
Nečeg značajnijeg od jedne osobe,
jedne jedine…neponovljive…
moje mame?
Slobodno recite…
verovati vam neću.
Viknite glasno u protest,
dozovite hiljade ljudi…
dozovite stotine hiljada ljudi…
da viču, da pale, da ruše…
verovati vam neću.
Dovezite bagere,
polupajte stakla sva,
provalite, urlajte, svadjajte se…
verovati vam neću.
Sve je to ništa i
sve je to nevažno, malo, sitno…
za mene neprimetno.
Jer danas je njen dan,
jedne jedine…neponovljive…
Moje mame.
Ne trudite se, ne trošite dah.
Uzalud je sve.
Za mene je ona bila miss sveta,
kada me ubedjivaše da to nije.
Za mene je ona psiholog svih vremena,
i ako diplome nema.
Drugarica? Ne, to nije…
Prijatelj, to jeste…i to od one vrste…
i u dobru i u zlu.
Nesebična, dabome, za sve i svakoga
uvek i svugde, sem za sebe, tu uvek štedi.
Žena Fittipaldi, za volanom zmaj, uvek na putu
i uvek u trci sa vremenom.
Žena koja sve stigne, koja sve može jer mora.
Život pitanja postavljao nije…
Svako od nas ima ili je imao
jednu…jedinu…neponovljivu,
svoju mamu.
Zar i dalje mislite da je 5. oktobar
nešto više od rodjendana moje mame?

21 thoughts on “5. oktobar

 1. Kokice draga, svaki nadolazeći peti deseti biće dragoceniji od onog prethodnog. :heart: Dakle, 5 oktobar jeste više od pukog rodjendana tvoje majke 🙂 Čovek uživa u onome što ima. Srećan joj rodjendan i uživaj u onome što imaš :pozz:

 2. Stevo…ono što htedoh reći je da 5. oktobar i neke druge dane, slavimo, pamtimo, veličamo i pljujemo po dogadjajima za koje mislimo da su veliki i da su doneli neke promene, da su važni za pamtiti, važni za istoriju. A u suštini, šta su nam dobro doneli? A ono što sigurno znamo, da oni koji su nam najdraži i za koje kažemo hvala bogu što postoje, sigurno jesu dobro doneli svojim rodjenjem i postojanjem u našim životima. Htedoh dakle reći, da je ipak pojedinac, svaki ponaosob važan. A svako zna šta mu je u životu važno. Meni 5.oktobar nema drugi smisao, nego onaj koji napisah, isto tako verujem, da nekom 31.decembar nije kraj neke godine, nego početak jednog života i tako redom…

 3. Kokice, verovatno je reč MAJKA najdragocenija reč na svetu, trebalo bi da bude to za svakoga i premda se radi o jednoj jedinoj osobi – nas ima nekoliko milijardi, dakle koliko nas toliko majki 🙂 Dakle, reč MAJKA osim što je najdragocenija na svetu toliko je i najuniverzalnija reč koju koristimo svakodnevno. Naravno da ovakve datume ne treba mešati sa nekim drugim datumima, medjutim to ti je kao plus-minus, gore-dole, levo-desno… ima dobrih i manje dobrih datuma, a oni postoje koliko za nas toliko i za ostale.Majčin rodjendan je dogadjaj za njeno dete ili decu i takodje za nju samu. Premda moja majka više nije medju živima, svakako da njen rodjendan ne mešam sa drugim datumima :pozz:

 4. Znala sam kokice da imamo nešto zajedničko – mamu vagu 🙂
  Mojoj mami je bio rodjendan pre 4 dana 🙂
  Blago nama
  blago vama
  blago svima
  :rose: :heart:
  sa mamama

 5. Čujte i počujte ja i Vestica proglašavamo „Nedelju smeha na blogu“.

  Kokice draga, hajde da narednih dana objavljujemo vesele i smešne postove, pozivamo te da nam se pridružiš (imaš ti dosta toga,videla sam)
  Hoćemo sve što je smešno, od klipova,viceva,slika,naših tekstova ili tudjih.Dosta smo se bavili teškim temama ovih poslednjih nedelja.

  Da se malo razvedrimo. Pratiš nas? :)))

 6. Naravno da nije, Sanjice! Majka je jedna, jedina i nijedan dan nije važniji, osim kada imaš decu! Ja je nemam, ali nisam zaboravila njen dan, 22. mart! Srećan rodjendan tvojoj divnoj majci! :rose: :yahoo:

 7. Breskvice, eto me…da krenem sos kraja. Bili na žurkici :dim: sad smo :med: jer legosmo piliće na spavanjac :yahoo: Što se tiče nedelje smeha na blogu, nećem da budem parti brejker po Vuku, a ni drukčije, samo ne trežite da turam moje tekstove, jer mi ovih dana smisao za humor ostade u nekom zapećku. Ali…vrlo rado ću iskopan poneku smejuriju, koliko mi vreme bude dozvolilo :kul: I naravno, hvala za pesmicu o mamama, čudo su te vage naše :heart:

 8. Charolija, gde ćeš lepše želje, jes da ona kaže da je u neko vreme kada počne da trokira maknemo motikom u glavu, ali to se neće desiti. Nek ona nama još mnogo godina ronza :namig: :med:

 9. Dudo, hvala ti. Mislim da se takav dan nikada ne zaboravlja. Ja sam jednom zaboravila i onda sam sva u suzama zamolila profesoricu da me pusti sa časa da odem da kupim nešto mami za rodjendan, jer sam se u tom momentu setila i naročito, da joj čestitam :doh: Bezobraznica mi nije verovala, mislila je da samo hoću da bežim sa časa :maul: Jako mi je to teško palo 😥

 10. S obzirom da je proglašena SMEŠNA NEDELJA, ja ću prva da ti udenem nešto smešno:

  – Perice, sta ste danas radili u školi?
  – Učili smo o eksplozivnim napravama, baš je bilo super!
  – A šta ćete sutra da radite u školi?
  – Kojoj školi? :yahoo:

  —————–

  Kako se zove Ciga koji prodaje kokice?
  – Mile. :bravo:

  —————–

  Dolazi Japanac kod Muje u prodavnicu i pita:

  – Josimokotoso koka.kola?
  – Limenku ČEGA, BA? :yahoo:

 11. E da, dobro ti razmišljanje, ja bih to onako nasumično u naletu napetosti…razradiću plan :namig: ili ću početi da :med: :dim: :kul:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.