Početak Fotografije Zeleno – plavi pokušaj

Zeleno – plavi pokušaj

3 min čitanja
14
0
6

Moje ime je Sanja Glamočanin i ja sam hekloholičar.

Šta ću, to je moj porok. Trebala sam ga steći u mnogo kasnijim godinama ali eto…desilo se pre i ne mogu da se izborim sa njim. Tačnije, stekla sam ga još mnogo, mnogo pre…no nisam znala šta ću sa njim. U pravdu sam heklala čipke koje BTW ne volim u kući više ni da vidim. Godinama sam ih uporno stavljala i moja je Kraljica Majka bila Ponosna na mene…no, morala sam biti iskrena, kako prema sebi, tako i prema drugima – bljak mi je i to nisam ja.

No, heklica je terala svoje a ja sam delila čipke. Nisam ih napravila na stotine ali nekoliko finih komadića jesam i usrećila (?!) sam one koji su znali pametno sa njima.

Onda me je Danijela prosvetlila. Otkrila sam čaroban svet heklarenja koji je u sebi nosio sve osim klasičnih čipki. Dala mi je ideju da istražujem i otkrijem sve čari koje taj svet nudi. Koliko god to onima koji na heklanje gledaju kao na bapsku zabavu izgledalo glupo, nezanimljivo i neshvatljivo, toliko bih ja volela mnogo više vremena posvetiti učenju tog zanata.

Za sada, otkrila sam ovaj način pravljenja nakita, koji u sebi nosi bezgraničan broj kombinacija perli…a već imam sliku nečega još zanimljivijeg. No, o tom po tom, u to ime treba mi malo alata i više pribora ali biće. Istina je da nemam pojma baš ni sa ovim šta ću jer, kako sam nedavno pisala, ne znam biti žensko a nisam ni devojčurak pa da se nakitim ovim papagaj nakitom…ali sigurna sam da će se neko pronaći u tome. Plan je bio da obradujem nećaku, mera mi je bio moj mladji dečak, no…izgleda sam se zaukala više nego što je trebalo i sada je prevelika narukvica.

Toliko od mene za sada na ovu temu…koga zanima, neka baci pogled na sličice…koga ne, neka i taj baci pogled na njih 😉

 

Učitaj još tekstova
Učitaj više od Kokica
Učitaj više u Fotografije

14 komentara

 1. zelena

  4. decembra 2010. at 18:05

  bacila oko :bravo:

  Odgovor

 2. stevo

  4. decembra 2010. at 20:00

  Fino, lepo! Inače, znao sam ja da ti imaš za sve vremena, tako da više ne obraćam pažnju na tvoje žalbe :whistle: :yes: :yes: I šaljem ti lepe :pozz: :pozz: :pozz:

  Odgovor

 3. Dudaelixir

  5. decembra 2010. at 20:54

  A zašto ti misliš da si omatorila za takav nakit! Napravi ga u bojama koje ti voliš. Ehej, Kokice, pa ti si kokica, ne kokoška ili kvočka! Kiti se, kada ćeš, ako ne sada.
  :yahoo: Nakit „heklerajski“ je sladak, jako, a moguće je i da zaradiš po neki dinarčić, što da ne! Srećan ti hekleraj! :rose:

  Odgovor

 4. SanjaKokica

  7. decembra 2010. at 18:48

  Pošto smo malko imali brisanje i vraćanje tekstova (poznato ti je Stevo? :yahoo: :wacko: ), da se sad ne ponavljam, hvala na komentarima, narukvica će da bidne još, samo da se uštosim… :ideja:

  Odgovor

 5. malabreskva

  7. decembra 2010. at 20:52

  Kažu da takve stvari smiruju i da su dobra terapija za živce.
  Meni to baš i nije blisko i nikad me nije zanimalo, ali drago mi je da si u tome nešto pronašla i samo napred u istraživanju novih mogućnosti :bravo:

  Odgovor

 6. stevo

  8. decembra 2010. at 00:10

  Draga moja, ništa ja ne znam, i pojma nemam :uplakani: Zahtevam odgovor :whistle: :whistle: :whistle: U svakom slučaju: Šaljem ti lepe :pozz: :pozz: :pozz:

  Odgovor

 7. SanjaKokica

  8. decembra 2010. at 08:12

  Breskvice, stvarno opuštaju, ako voliš, naravno…u suprotnom, teraju te da vrištiš :frka: Ja sam od onih prvih :med:

  Stevo… :pozz: i za tebe :yes:

  Odgovor

 8. Dudaelixir

  8. decembra 2010. at 18:45

  A ja? :unsure:

  Odgovor

 9. SanjaKokica

  9. decembra 2010. at 08:13

  Duduška, ja ti odgovorila, onda nas oni eunetaši zeznuli (da sad ja ne ronzam, Stevo je naronzao kod njega :yahoo: ), pa smo pogubili malo komentara i tako to…Dakle, da se kitim, možda i hoću, no fali mi garederobe za kićenje, jer ovo što imam je :negative: A šminka, manikir i tako to neće Sanju baš mnogo videti :wacko: nisam rodjena dama i to je to :kul: MOžda mi dodje al dok mi ne dodje, super mi je ovako kako mi je :yahoo:

  Odgovor

 10. Dudaelixir

  10. decembra 2010. at 17:25

  Ma Sanjočka, ide nakit i uz farmerice. Staviš detaljčić i dopadneš se samoj sebi, a o drugima da i ne pričam!
  Ne kažem ja da se ti ne dopadaš i ovakva, kakva jesi. Jok, samo predlažem! Ne menjaj ništa U sebi, jer, mi te svi volimo baš TAKVU, kakva jesi! :heart:

  Odgovor

 11. veshtichanstvena

  16. decembra 2010. at 11:02

  Zavidim ti da znaš, na sposobnosti…. :good:
  Svidja mi se ovaj nakit :yes:

  Odgovor

 12. SanjaKokica

  16. decembra 2010. at 19:48

  Ma Veco…nema šta da zavidiš…da te ne hvalim sada ovako javno šta ti umeš ljudima da učiniš :good: Ovo su neki moji pokušaji, plan mi je da naučim mnogo bolje..pa, o tom, po tom :good:

  Odgovor

 13. Danijela

  28. decembra 2010. at 01:08

  Jaooooj srce moje, pazi kad sam ja nekog prosvetlila :yahoo: Stvarno sam kokoška, ne pamtim kada sam sela da pogledam drage mi blogove :crveni: E, baš si me obradovala :heart: Super ti je ovo, sad ću malo da prošvrljam da vidim šta još ima :bye:
  Nadam se da ste svi dobro, ljubim vas :heart:

  Odgovor

 14. Zeleno – plavi pokušaj | www.blogovnik.com

  11. decembra 2011. at 02:47

  […] Zeleno – plavi pokušaj Napisano: 04.Dec.2010. 000000 16:02:05 na blogu: http://www.subotica.in.rs […]

  Odgovor

Ostavite odgovor

Pogledajte i

Dan kada su Majorovi ostavili svoju prvu turšiju (i zimnicu uopšte)

...Obukla sam paradnu uniformu za nabavku na pijaci, možda će ga biti sramota da idem sa n…