Pušenje online

6 min čitanja
14
0
9

Ima nešto što nikako nisam smela da vam priznam. Znate…eto…ja sam majmun. Ne onaj majmunski majmun, tačnije – majmunica iliti životinjska vrsta majmun ženskog roda…Ne, ne taj, nego majmun kao (ne)karakterna osobina. Mislim se, pa se mislim, hoću li koju na tu temu ili neću. Posle kontam, pa ovo je naša taraba, tu mi možemo da žvrljamo istine i neistine, stvarnost ili fantaziju…pa nek narod što pored tarabe prolazi izvoli sam da izokrene onako kako hoće. Mož’ bit’ istina, no…i ne mora.

Da li ste znali da kada vam ture tamo neki filter u tamo nekom serveru u tamo nekoj firmi na temu www.google.com nemate više internet? Mislim stvarno…da li ste znali? E da…i da li ste znali da sem čika gugla nema više čika koji znaju da pronadju za vas baš ono što tražite? E…da…i da li ste znali da internet nije u poslovne svrhe (čast mailovima…koji jesu)? E da…i da li ste znali da možete doneti kućni elektronski notesčić i prikačiti ga na mrežu u firmi i tako nadmudriti one pametne što vas profilterisaše?

E pa…eto, tako…ja to sve nisam znala i osećam se kao majmun. No ajd, pos’o je pos’o, što je istina istina je. Valja se raditi a ne guglovati. Ko je još video u savremenom svetu koristiti internet? Mislim stvarno…Daj bre ljudi!!! Odakle vam ideja da internet nije u poslovne svrhe? Ne koristiti internet u tom smeru u današnje vreme jednako je pečenju hleba u smederevcu na plus 40 avgustovskih stepenova onih celzijusovih, dok u radnjama ‘lebac stoji po policama!

Nije meni problem što opališe guglu filterušu, nego mi bre problem što mi tako zamalo pa ukinuše ono virtuelno pušenje uz jutarnju kafidžons (sreća pa ipak poznajemo i one ostale čike što burlaju)! I koji mi je andrag (valjda se tako piše a zamena je za koji k..ac (konackonac…nemoj odmah prljavo da mislite)) trebao, pa da ne propušim prave cigarilose! Sad bi se lepo u jutra rana rastezala po pušionama, raspredala dogadjaje iz šesnaeste ulice u komšiluku. Ne…ja se odlučila na zdrav život i suvu kafu. Zamenila pušione za dvadesetak minuta jutarnjih uz kafu i internet.

I…šta mi je to dobro donelo? Pa – čista pluća (ako izuzmeno dnevno gutanje tri kubika izduvnih gasova) i rdjav glas. Onaj…neradnički rdjav glas. Ispadosmo neradnički nastrojeni i nadasve problematični mi što guglujemo uz kafu po internetu. A šta je bilo sa onima što par sati dnevno gugluju po babama i stričevima? Ništa…pametna masa, njima to nigde ne piše a nama, virtuelnima, na čelenkama onim usedelim u kancelarijama nam našim nepušačkim kao okačeno stoji – Oprez, pazi, Gugluje!!!

E sad…ova priča…znate…tako piše na našoj tarabi. No, to naravno, ne mora bit’ istina. Ko veruje, ko neveruje, kako god…prolaze ljudi raznorazni, pa to bude…od muve naprave slona…no da ne dužim, mojih virtuelnih dvadesetak minuta pušenja je isteklo…mora se ić’…pos’o zove…

Učitaj još tekstova
Učitaj više od Kokica
 • Šta je alimentacija?

  U rečniku nepoznatih pojmova, pa u nekoj slobodnoj definiciji, to bi bilo otprilike ovako:…
 • Ne dirajte mi lakumiće :)

  ...No, pošto Vi niste ništa pitali, a niste me ni obavestili, moram ja Vama da kažem. Izne…
 • Bez dlake na blogu

  Najčešće ne pišem o sebi. Pišem dosta toga o svojim emocijama, o svojoj deci, o mangupu, o…
Učitaj više u (Ne)ljudski je grešiti

14 komentara

 1. mangup

  16. septembra 2010. at 21:03

  Dobro sroceno! :good:

  Odgovor

 2. Charolija

  16. septembra 2010. at 21:30

  Čista pluća nisu mala stvar. :yahoo:

  Odgovor

 3. hiljadarko

  17. septembra 2010. at 01:46

  iskreno problem danas svakog poslodavca jeste u tome da njegovi radnici 1/3 svog radnog vremena provode uz facebook i ostale drustvene mreze. Ok, nisam za ukidanje interneta ali ipak i za odvajanje poslovnog od „virtuelno-drustvenog“ vremena.
  Nemam pojma… znam samo da ne znam nista – kuca pos’o, pos’o kuca i tako to 😉

  Odgovor

 4. stevo

  17. septembra 2010. at 06:00

  Kokice draga, baš sam prepričao sestri, koja je skoknula na par dana da nas vidi, i kaže da je i kod nje isti slučaj (ona radi u jednoj velikoj banci u švaboviji), osim što je ona pravi pušač, ali je najgore (sem blokiranog neta) što pušače strpaju u prostoriju pet sa pet, pa se od gustog dima napipavaju :yahoo: eh, poslovodje, poslovodje :maul: u stvari poslodavci :uplakani: Srećan ti radni dan, i nemoj previše pušiti :namig:

  Odgovor

 5. SanjaKokica

  17. septembra 2010. at 07:14

  Mangupe :whistle:

  Charobna, šta da ti kažem, zdrava sam ko dren! :yahoo:

  Hiljadarko, što jes, verovatno jes. Mi hvala bogu ne možemo na fejs i zaista mu ni nije mesto na poslu. Mangup je onomad gde je radio zabranio fejs, pošto je bio top posećen sajt (pod top mislim prvo mesto :wacko: ). Ali, internet je jednako tako potreban i koristan. PItanje je samo koliko se ko ume kontrolisati. Ja lično smatram da toliko koliko pogledam dok popijem kafu, neće nikoga oštetiti, pošto odradim svoj posao koliko god pošteno mogu :yes:

  Stevo, evo pušim još pet minuta i bacam se na posao :yes: Šta ćeš, pušače (bilo online i prave pravcijate) uvek je teško zadovoljiti :kul: :dim:

  Odgovor

 6. mangup

  17. septembra 2010. at 09:41

  Ako neki od poslovodja naleti na ovaj tekst i ima potrebe da zabrani nepusacima da „puse“ , evo malog upustva kako kontrolisati internet kod dece – svodi se na isto 😀

  http://www.subotica.in.rs/2009/05/05/zastitite-vase-dete-dok-krstari-internetom-opendns/

  :dim: :dim: :dim: :dim: :dim: :dim: :dim:

  Odgovor

 7. SanjaKokica

  17. septembra 2010. at 13:32

  Mangupe, mnogo se bre mangupišeš :whistle: :namig: :kul: al što jes, jes…ko deca…

  Odgovor

 8. Dudaelixir

  17. septembra 2010. at 21:11

  E, pa, ko ti je kriv što ne pušiš! Nabavi džokavac pa im zasmradi još više onu pušionicu, a i tebi će biti lakše da svariš svu onu bagru sa kojom radiš! To ti je jedino rešenje da ostaneš normalna i ne završiš u nekoj ludari!
  Ma ko ih j…, imaš ti internet kod kuće, a dušmani nek crknu! Metiljavci jedni! :maul:

  Odgovor

 9. Dudaelixir

  19. septembra 2010. at 10:59

  Čitam svoj komentar i konstatujem kako sam bila baš divno raspoložena!!!! :doh: Izvini, možda sam bila malo prestroga :namig: prema tvojim divnim saradnicima :irre:. Moram biti malo pozitivnija, zar ne? :med:

  Odgovor

 10. SanjaKokica

  19. septembra 2010. at 18:20

  :yahoo: Dudo, raspoloenje nam svima cupka tamo vamo, ma nek si ti kazala, no znaš…kako u tekstu piše…sve je to istina a možda i nije :whistle: :namig: Pozitivno, samo pozitivno :yahoo: :yahoo: :yahoo:

  Odgovor

 11. […] Stevo, Kokica, Šunjalica, Breskvica, Crna Perla, Deda, Zelana, Šaputalica, Poslednji Skaut, Nedođija, Duda, […]

  Odgovor

 12. malabreskva

  24. septembra 2010. at 22:55

  Nama ne mogu da zabrane da guglujemo, al nas zato administratori stalno „drže na oku“… Ne može čovek od njih da diše… Stvarno malo preozbiljno shvataju svoj posao.
  Ali uvek će biti smorova.
  Propušićemo od muke :dim:

  Odgovor

 13. SanjaKokica

  27. septembra 2010. at 10:35

  Hehe, od muke ili čega, ponekada je izgleda bolje pušikati :whistle: :namig:

  Odgovor

 14. Pušenje online | www.blogovnik.com

  10. decembra 2011. at 20:05

  […] Pušenje online Napisano: 16.Sep.2010. 000000 19:20:37 na blogu: http://www.subotica.in.rs […]

  Odgovor

Ostavite odgovor

Pogledajte i

Dan kada su Majorovi ostavili svoju prvu turšiju (i zimnicu uopšte)

...Obukla sam paradnu uniformu za nabavku na pijaci, možda će ga biti sramota da idem sa n…