Prava ljubav, nikada preboljena…

Gotovo. Opet ću sebi nadenuti pridev babe. Osetim neko čudno peckanje u stomaku kada mi neko pomene hekleraj. Strašno!!! Želja u meni ponovo raste i ne mogu da joj se oduprem. Toliko je jaka da ne dozvoljava ni trenutak za razmišljanje. Takodje, zdrav mi razum govori „Sanja, okani se ćorava posla, nemaš vremena ni za ono što moraš!!!“, ali strast i užitak koje bockanje u konac donosi mnogo su jači! Smirilo se u meni, nekih ranijih godina, pritajilo ali nije nestalo…Takva se ljubav uvek pamti i nikada ne nestaje…Ja i igla za heklanje…Ja i konac oko prsta…Ja…kao prava pravcata bakica pre vremena…Ahhh…ne mogu više da lažem ni sebe, ni druge. Nisam prebolela tu ljubav. Ono što je nedostajalo u našoj vezi bilo je malo inovacija, malo osveženja, malo zanimljivosti i praktičnosti…Dugo se sve svodilo na čipkice koje nisu pronalazile mesto u prostoru u kojem sam živela…već su utočište i topli dom nalazile u nečijem drugom krilu, nečijem nežnijem i lepšem zagrljaju. Sada će se to promeniti. Ovaj put želim da uspemo. Ovaj put učiniću sve kako treba! Povučena nekim drugim ljubavima, nekim drugim plodovima istih, ohrabrila sam se i ja da još jednom okušam našu sreću! Već juče, bez mnogo razmišljanja (jer mnogo razmišljanja dovodi do zdravorazumskog zaključka a za to u pravim ljubavima mesta nema) nabacila sam novo perje (čitaj konac – vunicu) kojim ću okititi novu iglu veličine broj 7. Takve zahvate još nismo isprobali i verujem da će biti zanimljivo. Ono što nam nedostaje je vreme da se bavimo nama, medjutim, ako su osećaji iskreni i obostrani naći će se koji minut i za to. Ako sve bude kako treba i ako posvetimo dovoljno pažnje jedno drugom, neke ću se zime upakovati u rezultat našeg voljenja…

Kapa u koju ću neke zime da turim glavu
Šal u koji ima da se umotam

26 thoughts on “Prava ljubav, nikada preboljena…

    1. :yahoo: po tome koliko se toga nagledao dok smo se on i ja čuvali kod kuće dok je bio mali, Deki takodje, već bi trebali uveliko da znaju kako se to radi :namig: :namig: :namig:

    1. A jesam li vas malo prevarila sa naslovom :namig: ? Ja to volim da radim, bez svakog zezanja, samo nemam vremena, na žalost. Plus, ne volim čipke u kući, pa mi nema smisla, sve sam podelila što sam napravila. Ovako, barem ću se ugrejati, ali sumnjam da ću to uspeti ove zime :wacko: :yahoo:

  1. Sanja, mislim da ćeš se ove zime prehladiti (jer su sve ljubavi drugačije), smatram da ćeš biti gotova za sledeću zimu, ako je bude :pozz: Zapravo, trebala bi se zaljubiti leti da bi imala lepu, „toplu“ zimu 🙂

    1. Stevo, izem li ga…verovatno si totalno u pravu, već sinoć sam legla sa tugom u duši :namig: jer nije ostalo vremena da započnem to što sam naumila…dakle, dok ne završim, zimu provodim u mangupovom šalu :yahoo:

  2. Znaš onu narodnu, sve u svoje vreme, a to tzv. vreme je individualna mogućnost svakog ponaosob. Da pojednostavim: Pronadji malo vremena kad je leto :kul: :pozz:

  3. Sanja, odmah sedi i uradi makar jedan red, i ostavi ga na vidno mesto, tamo gde ogično sediš, pa ispred! I kad god prodješ, sedneš, uradiš red i tako, biće to brzo gotovo. A momke rasporedi da ti pomognu. Verujem ja da oni imaju razumevanja i za ovu vrstu tvoje ljubavi. Pa, svako ima nešto, zar ne? Pa što i ti ne bi imala svoju razonodu, drugačiju od svačije, po naosob! Vidim u poslednjem tvom komentaru, da imaš problem sa rasporedom vremena. Moraš napraviti plan svaki dan. Ne pametujem, jer sam sa i ja mučila godinama, pogotovo kada su deca bila mala. Onda sam naučila da svako veče isplaniram sutrašnji dan. I zapišem, sve po tačkama. I uspećeš, videćeš, uz malu pomoć svojih ukućana i šire porodice! 🙂

    1. Dudo, danas ima baš tako da uradim, makar jedan red. Uvek imam tremu od početka i nikada nisam heklala ovakve stvari. Tako da me tim pre više privlači. Ima da ga nabockam, pa taman padala g…. :whistle: pa onda…videćemo, mora da bude lepo i korisno :ideja: Ne umem baš tačno tako isplanirati dan, ali savet je dobar…naravno, može da bude odstupana kad uljeti nešto što nismo očekivali :wacko:

  4. Kokice, dakle da i ja menjam kod mene :unsure: Bilo bi mi malo glupavo da svako uvek i uvek treba da se upisuje, kao da posećuje Topčider :negative: Zamisli, pet puta imam nešto da kažem i pet puta moram da se upisujem :wacko: Toliko puta ne odem nedeljno u samouslugu, makar od gladi da umrem :juuu: Bre! Lepi pozdravi iz susedstva :gott: :gott: :gott:

  5. Super je to, em korisno, em odmara živce!
    Samo napred kokice i postavi nam slike da vidimo tvojih ruku delo.
    Ja bih pokušala al mi to nikad nije išlo, nema šanse…
    A ti, polako :good:

  6. Prvo, i ja svaki put moram da se upišem, mada samo prvo slovo kucnem pa se pojavi sve što treba, pa ga samo potvrdim!

    Svaka ti čast Sanja na počena tri reda. Pretpostavljam da ih sada ima mnogo više! Jedva čekam da vidim kako to sve izgleda! :bravo:

  7. Kada bilo kojem prosecnom Srbinu pomenes heklicu u glavi mu se automatski stvori slika bake u stolici za ljuljanje i sustiklice preko televizora :wacko:
    Naravno da to nije tako.
    I ja volim da heklam,samouka sam heklerajka i hvala youtubetu do neba :kul:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.