Palić iz drugog ugla – veslanje okom neveštog fotografa

Bilo nekada…sada se samo sećalo…No, da krenem od samoga kraja ili makar onoga što je u ovome momentu kraj…a pravi kraj…pa, nikada ne znamo kada će doći niti kakav će biti. I, što je najvažnije, ima li ga?

Naravno da sam skrenula u sasvim krivom pravcu od onoga kojim sam htela ići. Isto mi se dešavalo i tada…onih, davnih dana kada sam veslala. Redovno sam imala problem kako održati pravac, pa sam se vrtela, meškoljila, skretala, ispravljala, krivudala i tako…umesto planiranih 2, prešla i po 2,5 km trke.

To se, naravno, ne bi moglo nikako predstaviti profesionalnim i ozbiljnim bavljenjem sportom. No, trenirala sam, trenirali smo. Bili smo, manje – više, u ono vreme, rekla bih…neuspešni. Šta je ono što nas je držalo da treniramo? Znam šta mene jeste, odlično društvo i najbezbrižniji deo mog života, najviše zezanja, šale i ludovanja.

Neki i dan danas veslaju. Neki su danas mnogo uspešniji nego tada. Tačnije – neki su danas uspešni. Letos me je, neko, tačnije, iz onog vremena (nekih dvadeset godina unazad vreme) moj odličan drugar, zamolio da fotkam regatu koja se održavala na Paliću i za učesnike imala takmičare kako iz naše, tako i iz okolnih zemalja.

Da sam se radovala – jesam. Da sam imala tremu – jesam. Da je on samo za takve prilike nabavio fotoaparat – jeste. A da sam mu zavidela na alatki – vala tek to jesam! No, imala sam priliku makar dva dana uživati u istoj! Ogroman zoom (biće i veći!), kvalitetan objektiv, moje skromno i zamalo pa nikakvo fotografsko umeće i – evo sitnih i veoma suženih rezultata kao posledice svega gore navedenog.

O onome što je bilo nekada…a sada se sećalo, nekom drugom prilikom…koje će biti…no te će prilike biti u kategoriji nedelje smeha, naravno!

Za veći prikaz fotografija, naoružajte se strpljenjem (ima ih mnogo), kliknite na prvu i uživajte ako vam se dopada ono što vidite i ako još niste videli Palić iz ovog ugla…

 

15 thoughts on “Palić iz drugog ugla – veslanje okom neveštog fotografa

  1. Verkićka, hvala ti na strpljenju i pogledanim fotkama. Meni je Palić izuzetno drag, no, da budem iskrena, od kada su se moji roditelji odselili sa Palića i ja sam davno bila :uplakani:

  2. Baš dobro! Ja već mislio da su ukinuli Palić :uplakani: Živo me interesuje kada će biti gotova ona drvenarija na Ženskom kupalištu :wacko: jer kod nas se sve gradi u vremenu koje množimo sa imaginarnim brojkama :yes: :yes: Inače, dobre fotke :good: Šaljem ti lepe :pozz: :pozz:

  3. Stevo, mi smo tako davno bili na Paliću, plus, slabo sam upućena, znam da si pisao da će da rastavljaju ženski štrand i da ga obnavljaju. No, početo je uopšte nešto na tu temu? (sad nemoj da mi kažeš da je već rastavljen jer ću da se ubedačim od srama :frka: ) I da…hvala za pohvale, bilo mi je zadovoljstvo fotkati najlepši sport na svetu :namig: na najlepšem jezeru na svetu :good: (meni je najlepše jer je naše!!!)

  4. Da budem iskren, pojma nemam :whistle: Ono u što sam siguran jeste da su trebali još pre mesec dana ili više – da rastave tu „skalameriju“ :yes: :yes: ali kod nas ništa nije sigurno i zbog toga bih rado isprašio po dupetu sve odgovorne i potom im dao metle u ruke da čiste ulice :bravo: medjutim, time bih verovatno uvredio ljude koji zaista održavaju naše ulice :kul:

  5. Stevo…joooj, dobro bi bilo da ga srede…samo, to što se kod nas sve oteže, sam bog zna kada bi ponovo sastavili tu „skalameriju“ taj me drugi deo više brine :wacko: :maul:

  6. Saaaaanjočka, kako si divne fotke napravila, kao pravi profi! A sport je predivna, zdrav, da zdraviji ne može biti. Jako je lep Palić! Mangupa sam prepoznala i nikoga više!
    Svaka ti čast! 🙂

  7. :good: Dudo, druge i nisi mogla (sem možda nekog tvog novosadistu :namig: ), ni ja sada već ne poznajem puno ljudi iz tog sveta…Prvo sam imala tremu, posle mi je bilo super, drugi dan sam se već htela svadjati sa sudijom što me je odvijala sa mola :kul:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.