Rezultat nepažljive igre

„Ne vidiš dalje od nosa“ , pa dobro, šta vi ljudi mislite, dokle ja treba da vidim?! Znate li vi gde se moj nos završava? Pa vala nemam nameru svugde sa sobom nositi d(v)ogled kako bih videla dalje od pomenutog. Pa taj je izrastao, garant sam se tesno družila sa Pinokiom, ali nisam lagala, časna mi reč, da časna!!!

Ili je samo greška prirode, mislim…ono…nešto je trebalo da raste, zapričala se gospoja majka the prirodna, zanela se tamo kod neke zanosne plavojke, pa dok je njoj stavila na on rast onih duplih tik iznad pupka, zaboravila da turi kod mene na off onaj za udisaj i izdisaj. Mislim, alo….pa i sa upola manjim mogla sam sasvim solidno da dišem, čak više nego solidno, još i onda sam mogla ušmrkati za pola zgrade!!!

No, da je samo tu pogrešila, ne bih se ja bunila, nego, bre, sve greška za greškom. Da je pismeni rad pisan naliv perom, neko bi mislio da se zeznula, pa umesto plave uzela pisati sastav crvenom bojom. Umesto da mi uduva malo vetra u balone, da imam o čega i da okačim ono čudo što se na ledjima zakopčava, ona mi uduvala promaju iza ušiju i sad tako lebde, pa štrče, pa hvataju sve radio (a bogami i tv) signale u široj okolini! Nije ni čudo što ponekada pomislim da nisam sama u toj jadnici od moje glave.

A da me je malo bolje odmerila spreda i odostraga (da ne kažem, s’ guza) videla bi da se zeznula u proceni, jer ostade i prednjica i zadnjica jednaka. Neki dobar komad ugradnog plakara dao bi se napraviti od te dasketine zvane ženski grud puta dva. No,  sam…konkretni…guzni deo, to je već priča za sebe! Taj štrči, da kada skrenem iza ćoška, moja me guzica mene me juri još tri dana i malo duže!!! A i onda, kada me stigne, obesi se od umora, žalost jedna.

A ovako…dalje gledano, dao bi se i jedan dobar roštilj po sred šume napraviti. Juuuu, taman posla, ne idem u takve detalje, mislim na one balvane što mi je posadila po nogama, taman toliko da ni kila dobrano lepljivog meda ne bi bila dovoljna saseći tu šumu iz korena. Neki vosak priskače u pomoć, no i taj jadnik doziva spasioce kada krene da se razliva i vidi da kraja nema!!!! Šuma…do u beskraj. Naravno…i to ima svoje prednosti, tu se ni buve ne bi rado našle, čak bi se i one izgubile, da ne bi znale šta ih je snašlo!

O prelivanjima, izlivanjima, odlivanjima i ostalim salastim doživljajima sa farmericama koje se sa svakim pranjem sakupljaju ne bih želela ni da govorim. Bojim se da ni ogledala nisu više kao što su nekada bila! Sve se menja, sve prolazi. Pa tako i to. Prave ih nekako skučene, ne stane više u jedan prizor ono što je nekada stalo, treba barem dva ogledala za isti pogled!

No, ja nekako…volim moju Sanju, navikla sam na nju, pa je tako nekako i prihvatam. Jeste greška prirode, surova posledica nepažljive igre…ali šta mogu, ne mogu je prosto odbaciti i tražiti novu. Nju sam dobila (nije da sam je baš tražila…)i sa njom ima da živim dok nam se da. Ljubav je to prava, a prava ljubav granice ne poznaje. Kako ono kažu, nije važno ono što je spolja…važno je ono unutra. No…upravo to je ono što me i brine! Ima li nešto unutra?!!!

38 thoughts on “Rezultat nepažljive igre

 1. Zelena, ma šta ću sa njom, moram…mada sam mogla i bolje proći :namig:

  Milko, ih…ovo je kada je štedim :dim: nek se raduje što se znam zaustaviti na vreme :whistle:

 2. E,da te nisam upoznala bojala bih se noćas da spavam u pomrčini jer bi mi se stalno vraćala slika „rugobe“ koju si opisala. Bre, Sanjočka, pa kako si mogla tako da opišeš Sanju?
  Da je tako napljuješ.

  Evo, ja te poznajem i reći ću svima: PRETERALA JE U SVEMU ŠTO JE NAPISALA. IZGLEDA SA SVIM NORMALNO. SEDELA JE NA TEPIHU KOD MENE I ZAMISLITE, OD TE VELIKE GUZICE, NIJE NAPRAVILA RUPU U ISTOM, NITI SE ZAGLAVILA U RAGASTOU. A NI PROMAJE OD UŠIJU NIJE BILO, VERUJTE MI NA REČ!

  Zar bi mangup voleo ženu koju je Sanjočka opisala kako jeste?

  A ono što ti imaš unutra, čitamo mi u tvojim postovima. Jedna topla duša, požrtvovana majka, dobra supruga, vredna, radna i straaaaaašno simpatična.

  Jebeš balone, guzicu, uši, to sve možeš korigovati ako ti toliko smeta, ali ono sto si stvarno TI, ne daj menjati.
  Ljubi te tvoja drugarica! :heart:

 3. :yahoo: e Dudo otkačena si!!! Baš sam se nasmejala. Ma dobro je to sve, navikla sam se sa godinama…još koja godina i tražiću da mi još malo rašire fulike i povećaju nos za bolji njuh! A mangup…ma on je dobra duša pa ne gleda takve „sitnice“ :namig: Drago mi je da znam da nisam nikakvu štetu napravila kod tebe, nadam se da nećeš ni ti kod nas :yes: A od svega onog ispod velikih slova počeću da :crveni: i na žalost, nisam baš sigurna da bi se moja deca složila sa tobom. Oni uvek zapamte onaj podignuti glas :uplakani: No, da zaokružim misao, takva sam kakva sam, ni Kraljica me Majka nije uspela menjati…tako da družićemo se Sanja i ja baš takve kakve jesmo…
  Hvala Dudules :good:

 4. Ih, znao sam da si, čim si se rodila, prvo pogledala u ogledalo i zaljubila se u samu sebe :heart: a sada još znam i to zašto si izabrala onu fridzuru ala Brunclekova :yahoo: :yahoo: :yahoo: No, na koncu končeva, svi mi pomalo voledemo al’ i mrzedemo same sebe :yes: :yes: Kokice draga, šaljem ti oblačne i kišne pozdrave iz susedstva :bye: :bye:

 5. Sanjočka, samo ti poštuj i voli Sanju. Kad bih ja počela o sebi da pišem, bio bi to mini roman, mislim na falinke.
  Ali, šta je tu je, gotovo je. Sve u svemu, trudim se da ispravim ono što je u meni, da ne budem zloća.

  A za druženje, kad bude, moraš kontrolisati za mnom slavinu, to mi je slaba tačka! :yahoo:

 6. Bravo Elektra. Znači ono što vidim NE VIDIM! Ok, savršena sam, savršena sam, treba mantrati! 😉 Vidiš Sanjočka! :wacko: :whistle: :bravo:

 7. Stevo…ma naravno, taka sam lipa da mi i taka frizura odlično stoji :yahoo: :wacko: :kul: Uzraćamo ti ove kišne pozdrave, što bi rekli…ptičije vreme :whistle:

 8. :yahoo: Kokice,niko nije savrsen.I sta je to u stvari savrseno?Barbika?Vazna je lepota duse :med: A smesno mi je ,kako si samo tako naruzila Sanju.Verujem Dudi. :bye: :heart:

 9. Sanjočka, obe, na žalost! Onu moju, doduše, još donekle mogu da kontrolišem, al zato onu u kuhinji i kupatilu, teško! :wacko: :unsure: :irre:

 10. Milina, ma ništa joj ne veruj!!! Ona je garant na lakim drogama!!! :kul: :kul: :kul: :dim:

  Dudo, ti i ja u duetu – bile bi super – ja palim ti poplavljuješ, zajedno – izašlo bi na odlično!!! :whistle: :yahoo:

 11. Da pozdraviš Sanju i da joj kažeš da je potpuno savršena takva kakva jeste. ‘ajde što je ti voliš, nego je volim i ja, a još je nisam ni upoznala. Divna jedna persona koja me slatko nasmejala. 😀

 12. Persona i ja smo sinoc bili u jednoj svadbi. Malo sam je snimao kako igra kolce . 🙂 uskoro postavljam na jutube da je upoznate i iz tog ugla.

 13. Charolijo, pozdravila sam je…poručuje ti da ok :good: ako ti tako kažeš, kad je voleš takva kakva je, neće da te ubedači nekim ubedjivanjem u suprotno :whistle: :namig: :med: No, raduje se da je nekog nasmejala :wacko: ova njena okolina više ne zna šta će od nje!!! Urnebes rasejani od žene!!! :doh: :yahoo:

 14. ranije sam koristio onaj agregator ili kako se vec zove copyscape [dot] com, i veruj mi bio sam ubedjen da radi, medjutim, slucajno preko onog dzavolskog facebook-a, na main page vidim aktivnosti mojih prijatelja i jedan je kliknuo like na zabeleske neke devojke sa naslovom moje price. Kad tamo ono stvarno moja prica. Pokusao sam da studim u kontakt sa tom osobom, ali ne vredi. Nek se hvali da je ona napisala, ne moze ona da pokrade ono sto ja mogu da napisem. Kad izdam knjigu ima da je tuzim, valjda nece da zastari hehehehe.

  Sad cu da vodim jedan drugaciji vid blog-a, samo ne znam kakav :wacko: Ma vazno je da cu da pisem, kako trava raste, gora se zeleni, a potok zubori itd. :yahoo:

 15. Stevane, ima da razmislim o smanjivanju kriterijuma, krenuću od nosa ali to smanjivanje koštalo bi me dosta evrića kod plastičnog hirurga :yahoo: :yahoo: :yahoo: Ma….foliram se ja malo, takva sam kakva sam i to mi je potaman :yes:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.