Džepno izdanje karikature života – paranoja prvi deo

Džepno izdanje karikature života – uvod
Džepno izdanje karikature života – …poglavlje 3
Džepno izdanje karikature života – …poglavlje 7

Početnički primeri da vam se upali lampica, ako već nije:

  • Sve počinje nevino, naivno, poverljivo, iskreno….muž se sprema u poslovnu pratnju. Da…da…poslovnu pratnju. Zašto bi samo žene išle u pratnje te vrste…kada su u osnovi muškarci i bili prvi ti, koji su poslovni. Njegova se poslovna pratnja ogleda u pratnji ne zna se čega do granice države nam ove naše. Strogo poverljivo – top secret!!! „Ne pitaj ništa – ne mogu ti reći“ varijanta, „a i ako ti kažem…moraću te ubiti!!!“
  • Pratnja se dalje ogleda u humanitarnom radu varijante biće dnevnice, a možda i neće. Pre će biti da biti neće, nego što će biti da biti hoće. Upravo iz tog razloga, suprug traži od supruge dobrovoljni prilog u vidu uplate malo kreditića na telefonski broj, kako bi imao sa čega da joj se javi. Ona to, naravno, nesebično i čini.
  • U pratnju se kreće u popodnevnim časovima, put do granice je neizvestan, odlazi se u masovnom broju, kao da se prate u najmanju ruku, zlatne poluge na zajam Evropskoj uniji. Kontakt telefon – čujemo se oko ponoći, tada će mi se baterija istrošiti. Sve je to naravno u planu, jer tako se ozbiljan biznis i odgovorna pozicija moraju do detalja utanačiti. Dakle, što me čuješ pre ponoći – čula si me, nakon toga se odjavljujem, nemam pojma šta će tamo da nam rade!
  • Pratnja broj dva, ponavlja se za dve nedelje. Po pravilu, te se zlatne poluge pozajmljuju isključivo vikendima kada je suprugova slobodna smena. Jadničak, mora, šta će…da zaradi za familiju (možda ugrabi koju polugu). Naravno, odriče se svakog honorara u dobrobit firme i nastavlja sa humanitarnim radom. Povratak iz pratnje…nedelja, rano prepodne. Supruga odvaja malo mira i tišine za vrednog i požtrvovanog heroja.
  • Da napomenemo – kontakt telefon u ovoj prilici je bio nedostupan. Vreme početka nedostupnosti – takodje ponoć. Plan je tako nalagao da se svima prisutnima u povorci pratnje oduzmu telefoni prilikom prilaska graničnom prelazu, sve u cilju sigurnosti i predostrožnosti. No, sada je supruga već pomišljala da nisu u pitanju zlatne poluge, nego vampiri ili veštice. No, podržavamo sve za šta valjano objašnjenje postoji.

…nastaviće se…

30 thoughts on “Džepno izdanje karikature života – paranoja prvi deo

  1. Kad bih morao ovako silne pripreme i predviđanja da izvodim kada izlazim iz kuće, mene bi uhvatili u laži pre nego sam izašao. Nešto bih sigurno prevideo. Zato sedim kući 🙁

  2. Archibalde, dobro došao na ove strane :yes: tu si siguran :namig: i ne treba ti opravdanje :yahoo: Moram odmah da te upozorim da gornji redovi nisu mašta, nego stvarnost :wacko: …ali to je onako…za početak, tek da čuješ one nadolazeće. Čovek tačno zasluži divljenje za širok spektar ponude opravdanja :pozz: :pozz: :pozz:

  3. :yahoo: :yahoo: :yahoo: Mislim Milko, pazi…to je za svako divljenje :namig: Ko sa toliko izadje na kraj, njemu vala skidam kapu (a i šešir) :pozz: :pozz: :pozz:

  4. I znaš šta. Kokice – ako se stanu ne svidja oma kupujem kilo farbe i prefarbam dva zida :yahoo: Inače, uvek se ogrebem kod samoga sebe za par stotina dinara da uplatim u mobilni i onda s vremena na vreme zvrcnem stan, tek da ne pomisli da sam zaboravan, premda sam siguran da misli da sam paranoik :yahoo: :pozz:

  5. Prvi put, a nadam se i poslednji ću ti reći…“Man’ se gluposti “ 😀
    Kakve pripreme, kakve pratnje i munje…pravi švaler, ako hoće – uradiće to dok trepneš :whistle:
    Stvarno ne razmišljam o ovakvim stvarima, imam ja pametnija posla B-)

  6. Danijela – ni ja više ne razmišljam o ovome. Moram da ti kažem da je sve što napišem u „Džepnom izdanju karikature života“ moja istina iz prošlosti. Dakle, svi napisani redovi su moja istina samo iskarikirana onim zlatnim polugama. Sve je drugo bio moj život. I…nastaviću priču, jer ovo je tek početak. Veruj mi, sve sam to onomad gutala dok sam mogla. Samo želim da podelim to sa ostatkom sveta na moj način. Danas živim drugačiji, sretniji i mirniji život. Ne razmišljam o glupostima, jer mi ne daju povoda :heart:

  7. Sanja, nisam ni pomislila da je ovo priča iz tvog trenutnog života. Nemam dodira sa sličnim situacijama pa mi je valjda i reakcija bila ovakva kakva je :wacko:
    Žao mi je što si prolazila kroz sve to… drago mi je što je to iza tebe, ne ponovilo ti se. :heart:

  8. Danijela…i ja to kažem :yahoo: ne ponovilo se…Ali, to je bio tek uvod, znaš ti koliko ja još materijala imam…ih…samo da budem raspoložena. Sreća je da se sada smejem od srca svemu tome što me je onomad snašlo :good:

  9. U bre tvoj bivsi je bas bio ekspert za vec vidjene misije. Sva sreca pa si reagovala na vreme i zbog toga nikad ne treba da se pokajes, a pretpostavljam da se ne kajes.

  10. Ček, ček…pitaću te jel bilo na vreme kada pročitaš drugi deo paranoje i onda završavam sa tim. Htedoh malo duže o tome, no…žali bože vremena i prostora :wacko: A o kajanju naravski :namig: da nema ni reči :good:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.