Borisova scena života

…da sad tu nešto pišem, hteo je napolje, nije hteo napolje, pozvali smo ga, izvijali smo ga…Mogu ja i detalje o mesarskim poslovima doktora koji krpi u kožnoj kecelji umazanoj krvlju, dok ja telefoniram da javim lepe vesti…pa mogu. Baš je tako bilo. Ja ležim, onaj u belo – crvenoj uniformi uperio reflektor u … tamo negde…, pa krpi, kroji…meni mobilan u ruci i zovem da kažem – da sam na svet donela jednog dečaka, koji će kasnije narasti u našeg Borisa, a njegovo će mlaćenje rukicama kasnije preći u njegove origami majstorije…a plač…eh, taj plač prerašće u neumoran jezik istog dečaka…bistrog, dobrodušnog, onog koga brat sa uživanjem može da zeza kada gledamo tužan – srećan film: „Boki….plačeššš?“ i da mu se šeretski smeška ispod brka, jer vidi suze na njegovom licu….

…ima taj dečak još čitav jedan život pred sobom da ispiše…ali u medjuvremenu, želim da mu se zahvalim što je baš na ovaj dan, pre baš jedanaest godina, došao na ovaj svet i meni dodelio do tada nepoznatu ulogu. Ulogu mame. Uloga kao uloga, igram je napamet, bez scenarija, onako kako mi život i okolnosti šapuću…igram je u društvu svih nas, koji smo na sceni njegovog života. Nadam se samo da nije požalio, što je upravo ovoj ekipi, dodelio tako odgovorne uloge u njegovom životu.

Srećan ti rodjendan, dragi naš Borise!!!

Mangup & Deki & Mama & ostala ekipa 🙂

15 thoughts on “Borisova scena života

  1. Draga MAMA, srećan ti sinov rodjendan i svakako, mogu da naglasim da je pravu mamu dobio, da je bolja, ne bi valjala. JOŠ JEDNOM SREĆAN RODJENDAN BOKIJU, A NJEMU ĆU NA NJEGOVIM ORIGAMI MAJSTORIJAMA DA ČESTITAM! :rose:

  2. Ponosna majko,želim ti da još puuuno godina srećna igraš ulogu u kojoj se odlično snalaziš sa istom ekipom,na istoj sceni :good:
    Boki,srećan ti rođuš :heart:

  3. :heart: hvala svima od :heart: …ja se jedino, ipak, nekada zapitam i zabrinem, da Boki ima sumnji u mene kao mamu…ali, šta je tu je, uloga je dodeljena i nema zamene :yahoo: :whistle:

  4. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: You file good! Srećan ti rođus Borise! Nadamo se da ćeš nas pozvati na žurku. Tvoja sestra i brat(i njihovi roditelji)

  5. Samo piči dalje, tako kako si krenula, jer ako puno razmišljaš, neće valjati. Na kraju krajeva, nismo mi već izveli na put generacije dece da imamo ogromno iskustvo. Prva su nam, a učimo se, uglavnom, na primeru svojih roditelja i po ličnoj savesti. Najgora uloga u životu je po meni, vaspitanje dece, jer nikada ne znaš da li baš takvo i ono pravo i da li će iz takvog našeg stava prema deci, „ispasti“ dobri, pošteni, vredni, ljudi koji će ceniti i sebe i druge, koji će voleti prirodu i životinje, koji će jednog dana biti roditelji (a možda to i neće želeti, kao mi) i kakvi će oni biti prema svojoj deci! E, nije to sve lako, ali je divno i sreća imati decu, da ih maziš, paziš i da ti to sve bude uzvraćeno (daj bože)! Zato, opusti se malo, imaš divnu decu koja imaju predivnu i brižnu majku (a bez Mangupa bi bilo mnogo teže). Srećno svima! :yahoo:

    1. Hvala ti Dudules na ovim lepim rečima, šta da kažem, sem – bistro zboriš :namig: Samoj bi mi bilo teže, a još teže sa pogrešnom osobom :wacko: Ovako, uz mangupa, mnogo je drugačije, jer imam podršku i pomoć i sve što uz to ide :heart:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.