Džepno izdanje karikature života – poglavlje…3

(nepotrebno izostavljeno) (a nadovezuje se na UVOD)

…da se kratko vratimo na onaj laprdajući deo…ispostavilo se, naravno (mada su to svi odmah znali) da nije greška lekara. Naprotiv, odradiše sjajan posao…osposobiše mišić predobro!!! I tako…godine su prošle, u stvari…pre nego što su prošle, bebec je u svoj svojoj snazi zdravo rastao. Kada kažem zdravo – mislim zdravo. Kao zimsko dete – trebalo ga(ju) je i naučiti na zimu. U tome sve zasluge pripisujemo – Kraljici Majci. Ona se za zdravlje zdušno borila. Šta bre ove moderne mame rade, izvedu bebeca iz bolnice u sred leta, upakovano i sa kapicom na glavi…ma…to treba na vreme trenirati na zimoću. Ćebe, cucla, kapa, kolica, peti sprat i pravac na terasu. Šta minut – dva – tri u decembru, januaru, februaru (obratite pažnju – bebec rodjen 12.12)…to bre spakuješ, pa zaboraviš napolju, skuvaš ručak, baciš pogled je li još tamo gde je ostavljeno (da ga neka roda ne odnese drugoj mami…), ako jeste, nastavljaš kao da se ništa nije ni desilo.
Neki naredni dan, odlučiš…onako porodično…svratiti do svekrive…i…zaboraviš dete, upakovano doduše, u kolicima u dvorištu. A svekriva, pita za dete, kažu (i smeju se u sebi) „…ma nismo je poveli, ostavili smo je kod druge bake…“ , ona, prihvatajući odgovor, izlazi do kuhinje (jer…nisu uvek bile na dohvat ruke) i ima šta da vidi! Vraća se brže nego što je otišla…sa zamotuljkom u rukam i kaže:

“Eh…da je ovo maćuva (maćeha) uradila, rekli bi ljudi…ostavila je dete napolju da se smrzne. Ali vi?!!!“ – pa se čudom čudi. A roditelji bebeca uživaju što su nasamarili baku…a bebeca obliva znoj u zagrejanoj prostoriji.

Posledice?! Dve godine neredovnog spavanja roditelja dok nisu prodali stan, odselili se kod druge bake, čekajući da se kuća sagradi…Tu je dete, sad već uveliko kokodavo, samo reklo: „nosite me u moju lipu ladnu sobu“ što bi značilo u finu hladnu sobu. Tek tada, prespavali su mirnu noć (shvativši šta je nedostajalo tih neprospavanih godina), zajedno sa bebecom, koje je zadovoljno spavalo tek kada ga(je) uspava oblak hladnog daha iznad usana.

I onda se neko ljuti kada Kokica uključi klimu u sred leta?!!!!!!!!

…nastaviće se…

34 thoughts on “Džepno izdanje karikature života – poglavlje…3

 1. Dopada mi se priča o ovoj Kokodakavici i Pingvinki. A zasluge za sve to naravno, Kraljici Majci! Sada će verovatno svima biti jasno zašto uključuješ KLIMU U SRED LETA! :irre: :yahoo:

  1. EEE Dudo, zima je moje godišnje doba! Ja sad fino dišem :yahoo: A Kraljica…ma svaka čast Kraljici Majci…stvarno sam tolerantnija na zimu nego onaj veliki plus (sem na moru :yes: )

 2. Šćera mi se rodila početkom februara i bila je neka frka š’njome do kraja miseca, nadalje šta da pričam, spavali smo ko bebe :yahoo: Čuj, Kokice! Ja leti uključim ventilator :kul: Dobar tekst, Sanjice :pozz:

 3. Ja jesam letnja žeMska, ali ne bih legla da ne otvorim vrata od terase, nema šanse. Imam utisak da bih se ugušila. Perjani jorgan i čista vazduh. Ništa lepše Mangupe. Znaj da Sanjočka tačno zna šta radi i brine o tebi! :namig:

  1. Hehe, jes bio lep, svež vazduh a i mangup jes bio bolestan već sutradan predveče…pa sve do danas…i tako…to traje nekih 2 nedelje :crveni: :crveni: :crveni: Malko sam ga naladila :whistle:

 4. Mangupe, može Kokica da ti naštrika jednu lepu noćnu kapicu i nema zime! Nisi se ti prehladio, garant, već si na poslu pokupio neku viruščinu! Uostalom, Kokica je topla, pa se se prišibači uz nju ili joj otmi jorganče. Vidiš da ona samo purnja! :whistle:

 5. Pročitala sam pre nekoliko dana i uvodni deo i skupa sa ovim, mogu da kažem da mi se jako dopada stil kojim su napisani: lagano, duhovito, a opet vrlo životno 🙂

  1. Hvala nektarino :yes: tek je živopisno bilo tako živeti :whistle: :heart: Zezam se ja dosta na račun Kraljice Majke, ali obavila je fantastičan posao, što se vidi po meni :yahoo: :wacko: :maul: :doh: :frka:

 6. Kokice, sebi nahekljaj noćne čarapice a Mangupu noćnu kapicu, pa svi zadovoljni. Možda bi trebala da kljuckaš više kukuruza da bi bila toplija kao prava „koka-nosilja“ :yahoo:

  1. :yahoo: već slikovito vidim tu sliku hekleraja u krevetu :yahoo: :kul: tu bi bilo žešćeg posta od nekih stvari, još ako bi mangup i kapicu dobio :doh: :yahoo: ludilo :rugal: :rugal: :rugal:

  1. Stevo, znači kanda nismo radili noćas? Nisam gledala, ali kontam i na kuvanju, zbog jednog komentara na nekom drugom sajtu da se nije moglo otvoriti. Ma, žešće mi papicaju živac, ali…uskoro selidba, samo, to nije tako jednostavno…ali nadamo se da će biti bolje. Ovo je sranjac žešći!!! :maul: :maul: :maul: :irre: :irre: :irre:

 7. istina da take stvari nije lako naučiti :irre: ali neka vežbaju: sa ulice na trotoar, sa trotoara na ulicu :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :pozz:

 8. Za Kraljicu Majku reči nemam, prava Kraljica. :good: Meni se inače sa mora još ne vraća. B-)

  Srećom u stanu grejanje radi k’o ludo tako da cele zime mogu u majci i bez čarapa da se šetkam, a napolje ne izvirujem. :whistle: Lažem, juče smo pravili Sneška. Volim zimske igre i igrice, ali sve ostalo je bljak.

  Na +40 kada svi dahću i puhću ja uživam :yahoo:

 9. Zima, zima – e, pa sta je,
  ako j’ zima, nije lav!
  Zima, zima – pa neka je,
  ne boji se ko je zdrav!

  Ne volim zimu 🙁
  jer ne volim da nosim rukavice, sal, KAPUUUU, ne volim debele jakne, ne volim kad dobijem promrzline prvog stepena dok sam napolju, ne volim kad iz hladnog udjem u toplo, ne volim da iz toplog kreveta ustanem u hladno pa da mi se svi organi tresu od hladnoce, ne volim da vozim po zimi sa letnjim gumama, ne volim… ima dosta.

  Ali volim zimi da sedim pored kamina i uzivam u toj zimskoj romantici. hehehehe. Nit imam kamin, a romantiku napravim ako skoknem do prodavnice, a vrlo cesto samo ako moram idem do prodavnice.

 10. :yahoo: hahaha, ovo me je asociralo na mrguda iz štrumfova, mrzim, mrzim, mrzim, ma sve mrzim :yahoo: Eto…baš mi je drago da voliš u zimu makar da sediš pored kamina koji nemaš :yahoo: Šta da ti kažem, ja i dalje volim zimu :dim:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.