Širok osmeh i fali zub

Fotka by Mangup

Majkin (majka – kod nas sinonim za baku) dan u akciji – polazi od kuće, turira svoje dvoauspušno motorno vozilo, zvuk je ravan – pa otprilike kao da se sprema na neki drifting ili slično. Makina je spremna za poletanje. Prva stanica – Lanino obdanište. Treba sakupiti svoje najmladje unuče, ako, naravno…nadje prigodnu pistu za sletanje u blizini. Ne znam samo da li će je radari registrovati u tom njenom niskom letu ali bolje bi joj bilo da ne…znate ono…novi zakon o saobraćaju. Mada…našla bi ona rupu u zakonu – ko veli, ona je letela tom brzinom…nije vozila….tako da, ne može nam niko ništa, jači smo od….ajaoooo, odoh ja u neke krive vode…
Dakle, gde sam ono stala…da…valjalo bi da se zaustavi kako bi se dete ukrcalo…Pa, uljetela ona tako…brzinom malko bržom od oluje…a Lana izletela brzinom još bržom od oluje, nošena radošću pune salvete 🙂 . Trči ona – osmeh, od uveta do uveta, al…malo šupalj. Do sada je bila zavodnica sa jednom rupom za slamčicu, sada može i tompus da turi (eh…kada bi joj roditelji samo dali…). Sva sretna razmotava salvetu i pokazuje svoj ulov: još jedan zubić je ispao…no dobro, ne baš ispao, cura ga je sama skrkala napolje (na tetu definitivno po tom pitanju nije, da ne pričam sad sos čime na žalost jeste…) Ode, dakle, i desna gornja jedinica napolje. Voze se njih dve ribe dalje, ova mala sva ustreptala jer će videti u koju školu idu dva brata joj od tete lude…Upadaju u produženi boravak, kad tamo, scena nepromenjena (zaboravih napomenuti da su u ulicu ušle pod jakom škripom ručne kočnice, hvatajući krivinu na desno 😉  ) – malac Deki stoji sa salvetom u ruci i osmehom od uveta do uveta, takodje…malo raskrečenim po sred srede. Još jedna gornja desna jedinica – ode, ispade, tačnije…i on je iskazao svoju neizmernu hrabrost, gurajući, čačkajući, vrteći, okrećunći…tamo – vamo, tamo – vamo, i….ostavi ga drug njegov sa početka druge godine njegovog rodjenja…“Bilo je puno krvi…“ – kaže on…“Sigurno tri i po kapi…“ – misli majka….Otvara salvetu – pokazuje svoj ulov, ništa manji – ništa veći, nego sestrin.
Ponosno izlaze iz škole, ne skidajući šupljikavi osmeh sa lica…sretni, jer su za jedan zub manje postali veći…Još jedino jedna briga ih muči – poverili su majki na čuvanje svoje salvete i pitanje je, zna li majka koje je čija? Naravno da zna…Dekijev je bio…pa onako,…malo zavodnički načet…
Majkin dan u akciji – prilično dobar ulov za jedan dan 😉 , nadajmo se samo da je priča istinita, da sve to nije samo posledica majkinog niskog leta 😉

27 thoughts on “Širok osmeh i fali zub

  1. Ja da dodam i kapu da nose, jer „puše“ bogami :kul: Baš je lepo odrastanje, u stodesetoj, kad im ispadne i poslednji zub :namig: biće sasvim odrasle osobe :yahoo: :pozz:

    1. :maul: jel ovo trebalo da bidne, nemam pojma šta ti se desilo, al shvatila sam poruku :crveni: biću dobra, neću se više puno sprdati sa nećekinjom mi mojom mi :plez:

    1. Ma kakva majka…. :namig: to bre Zubić Vila doleti i noću stavi pod jastuk malo novaca i odnese zub (no dobro…nekada zaboravi) :namig: :namig: :namig: Znaš…on još veruje i ako ga drugovi pokušavaju ubediti u suprotno :heart:

  2. Lučići mali,sa najlepšim osmehom na svetu… Jes šupalj,ali je lep bre :heart:
    I kod nas duva promaja :yes: i bila nam vila zubićka,ostavila poklone pod jastukom :whistle: jedan zub…ali je morala svakoj devojci da ostavi poklon,takav je red,spavaju krevet do kreveta :wacko:

  3. Slatki mali bezubi klinci! Kakvu superbaku imaju, moglo bi se reći da su imali sreće da su im zubi poispadali u obdaništima a ne u kolima!!!! :yahoo:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.