Obukli smo novo odelo

Danima već, Kokica neumorno burla po netovoj prodavnici besplatnih tema. Kao u svakoj dobro opskrbljenoj, tako i u ovoj, nametnu ti problem da od viška (ovaj put boli glava) ne znaš šta uzeti da obučeš. Kao neka ženskica kada se sprema u svatove, pa je neodlučna, kao da će biti jedina zvanica (manje više mlada i mladoženja) pa će svi pogledi biti u nju upereni.

odela

I tako oblači, svlači, oblači, svlači, jednu za drugom teme, maltretira okolinu (čitaj Mangupa) sa konstantnim pitanjima, jel ova dobra ili je ona bolja, možda ova na ovom delu lepše stoji, ali onamo još štrči ovo i ono…Mangupovo strpljenje je na zavidnom nivou. Sa velikim strpljenjem pogleda šta je u ponudi, daje komentar, gleda praktičnost obučene teme, mrda glavom na administratorski način (nisam sigurna da znam kako je to, ali tako mrda kada vam kažem), sad…nekada zadovoljno, nekada razočaravajuće nezadovoljno.
Menjali, isprobavali, moguće je zbunjivali narod ili slučajne prolaznike kraj izloga Blog Subotice, koji navratiše tamo baš u momentu presvlačenja. Verovatno su svašta imali videti!!!
No, stidljivost na stranu, nije da je ikome bila od neke velike pomoći, sinoć u kasne sate, odabrali su odelo, Mangup i Kokica, hrabro ga obukli, pa sad videće…kako će to onaj, pitanje je koliki broj, očiju prihvatiti.
Imali smo jedan tekst gde pomenusmo onu poznatu – o ukusima ne valja raspravljati. Ali je dozvoljeno. Svako ima pravo da kaže šta misli, a onaj se drugi zbog toga baš ne bi morao uvrediti. Što naravno, ne znači da će onaj kome je upućeno promeniti muziku koju sluša ili odelo koje nosi.
Kao svako odelo iz dućana, tako i ovom trebaju sitne korekcije, jer…nismo svi po konfekcijskim merama, zar ne? Te će prepravke odraditi Mangup, čim mu vreme, naravno,dozvoli. Već je uložio veliki trud, sinoć, noćas, u kasne sate u svakom slučaju, popravljao na nekim mestima, da to bude prihvatljivije za oko i praktičnije za nositi. Pa sad, vreme će pokazati koliko smo dobro odabrali.
Staro je odelo odloženo u ormar, da sačuva uspomenu na neke lepe trenutke i lepe dogadjaje u njemu. Ustupilo je mesto novom, sad da li lepšem i da li modernijem, da li veselijem ili sumornijem, to će znati osetiti svi oni koji kraj nas, prodju a nadamo se i zastanu da bolje pogledaju.
Ne zamerite ako nam neki konac negde visi, etiketu je Mangup već skinuo, to je to, ovo za sada nosimo, mogu se desiti samo sitne promene, poneki šešir uz to, ili druga košulja….ali, ne menja se odelo svaki dan! Ako vam se dopada, uživajte malo u našem novom odelu, ako ne…slobodno recite, nećemo se uvrediti (jok i nećemo!!!)…U suštini, važno je ne biti siv i totalno neupadljiv, nego ostaviti utisak, pa sada, nekada dobar, nekada loš…

8 thoughts on “Obukli smo novo odelo

  1. Header mi se mnooogo sviđa, a to je ono što gostima prvo poželi dobrodošlicu i zapadne za oko.

    Sviđa mi se što je čisto i jasno i ne pretrpano. Inače od kada imam blog na svom domenu muku mučim sa odelom. Nikako da se obučem baš onako kako bih htela, pa se svaki čas presvlačim. No dobro…verovatno su moji gosti već navikli na to.

    Odličan ste posao obavili.

  2. OOOOO pozdrav Charolija. Čini mi se i vi ste zaglavili na moru podosta vremena. Dobro došli nazad! I hvala za lepe reči o našem odelu, nije da smo i mi baš bili nešto sigurni je li valja ili ne, ali navukli smo ga, pa šta bude I nama se to svidja na njemu što je jednostavno, a ipak drugačije, naravno, još sitne dorade su potrebne (ispravke o kojima ja pojma nemam, ali mangup će da odradi posao )
    Baš me raduje da ti se dopada

  3. E da, i Charolija, šta god da obučeš, verujem da će ti dobro stajati važno je znati nositi odelo i dobro se osećati u njemu, čini mi se…sa tim nemaš problema (jedino baš nemoj zaboraviti da obučeš nešto na sebe )

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.