Otvaram frižider. Tužan pogled u prazno. Jelovnik za danas – lovački ručak bez divljači. To je otprilike isto kao što Kraljica Majka sprema rum kocke bez ruma. Nije da ih ne volimo. Čak, obožavamo ih! I da…ponekada su i bez čokolade. Šta da se radi, nije trčala za njom u prodavnici.
E da…i prezla za pohovanje. Tata ni ne može da pregura nedelju pre podne ako ga Kraljica ne pošalje u prodavnicu da je kupi. To je kao programirano da se zaboravi. I još…kada se vrati, onda progovara onaj griz što ga nema, a griz knedle ne mogu da izostanu iz zlatne čorbice, pa onda…hajde opet, tata – pravac prodavnica. Sreća pa Coca – Cola već sama uskače u korpu, jer je neizostavni deo, takodje, nedeljnog varenja.
Pogled u frižider i dalje nepromenjen. Tu i tamo se nešto zbunilo i ostalo na polici. A stomak krči. Nije što krči, nego bi ipak trebalo nešto jesti. Šta napraviti i od čega? Staje znanje. Otvaram neke recepte, još ih brže zatvaram. Kao da su pisani na nekom stranom jeziku…i ono što razumem, ne razumem. Ma…idem ja na Kuvajmo b(l)ogovski. Tamo sigurno ima neka ideja i za parolu – snadji se.
Krčkaju se tu i peku razne stvari, djakonije, kako već hoćete. Radi non – stop, 24 sata, od kada je promenio poslovni prostor. U onom starom, mnogo su ga zezali, čas radi, pa ne radi, kao da ima neku inspekciju na vratu. Kuvari(ce) se smenjuju, sa svojim idejama, idejama njihovih baka, komšinica, koleginica. Takodje, vrlo rado prihvataju i nove, koj(i)e će pokazati svoje umeće. Za rad u ovom restoranu nije potrebno biti profesionalac. Nije potrebna diploma, a još manje utrkivanje za nepristupačnim namirnicama. Potrebno je samo imati dobru volju, registrovati se i početi sa radom.

Za početak, evo šta su nam do sada kuvali naši zaposleni (dobrovoljni rad):

danijela73 (3)  i njen Kreativni kutak
Dudaelixir (30)  i Dudin blog
housewife (4)
kmicro (3)
Kokica (27) i ovo mesto gde ste trenutno
lakumic (4) će da ima blog, samo još nije obaveštena 😀
malabreskva (2) i Male Breskve blog
mangup (1) i njegov Blogovnik u izradi 🙂
milica tanaskovic (1)
SKORPIJA (2)
stevo (5) i njegov Hamzjakl
vesna (1)

Da napomenemo, u ovom restoranu nema rezervacija, uvek ima dovoljno slobodnih mesta, nema rezervisanih pušačkih i nepušačkih uglova. Svi su dobrodošli i svi mogu da kuvaju. Za klopu je dovoljno da navratite, a za kuvanje je dovoljno da se registrujete. Znači – svi su pozvani i svi mogu da se druže sa nama.

  • Godišnji odmor van sezone

    Kako ga provesti? (pod pretpostavkom da nemate mogućnosti da putujete) …
  • Bavarske kiflice…uskoro, vrlo uskoro :)

    Mnogo ukusne, prave, kao iz pekare, eto i recepta :) na Kuvajmo B(l)ogovski :) …
  • Kuvajmo b(l)ogovski

    Registrujte se i počnite sa pisanjem. Ako imate fotografiju jela o kome pišete – ubacite j…
Učitaj još tekstova
Učitaj više od Kokica
Učitaj više u Hobi

20 komentara

  1. Dudaelixir

    27. februara 2010. at 11:45

    Šta da ti kažem, kad sve znaš? Lako je napraviti dobru klopu kada imaš love i kupiš dobre i kvalitetne namirnica! Ali, kada to sve izostane, iz razumljivih razloga, onda se snalaziš kako znaš i umeš! Hvala ti na trudi i jako je lepo što ste smislili ovo mesto za razmenu recepata! Srećno nam svima! B-)

    Odgovor

    • SanjaKokica

      27. februara 2010. at 22:43

      Dakle Dudo, ti si nam majstor u tome kako od nicega napraviti nesto i mnogo volimo sto te imamo u kuhinji :yahoo:

      Odgovor

  2. mangup

    27. februara 2010. at 12:05

    Moram da izjavim javno da smo 99% nasli sponzora za taj sajt. Sponzor koji ce omoguciti da sajt ostane online tako sto ce platiti hosting za njega umesto nas. U svakom slucaju ako bude 100% uzvratit cemo koriscenjem njihovih proizvoda (bar mi ovde u Subotici 🙂 ).

    Odgovor

    • SanjaKokica

      27. februara 2010. at 22:44

      Nadamo se da ce biti nesto od toga :mail: :good:

      Odgovor

  3. stevo

    27. februara 2010. at 13:23

    Ih, ja se poradovao: Biće povećanje plate, ličnog dohotka, i tako dalje, itd! No, svejedno, ja se navik’o da mi sve pada s neba! Recimo (danaske je subota): Pečeno pile sa ‘lebom i dve litre pive :yahoo: :bravo: :bye: :pozz:

    Odgovor

    • SanjaKokica

      27. februara 2010. at 22:46

      Stevo, jel se pivom zaliva uz pile il se pivom zaliva pilence dok se pece? :whistle: :namig:

      Odgovor

      • stevo

        28. februara 2010. at 08:52

        I jedno i drugo :good: Posle svega čovek lepo dremne sat-dva B-) :pozz:

        Odgovor

        • SanjaKokica

          1. marta 2010. at 08:06

          :good: ako izdrži do kraja ručka, meni juče mal’ nije pala glava u tanjir sa supom koliko mi se spavalo i bez piva :wacko:

          Odgovor

  4. stevo

    27. februara 2010. at 13:24

    I da: Bravo za sponzora :whistle: :namig: :bye:

    Odgovor

    • SanjaKokica

      27. februara 2010. at 22:47

      Nadamo se Stevo da ce da bude bravo :good: :bravo:

      Odgovor

  5. magi

    27. februara 2010. at 14:36

    druzila sam se sa vama, ali u tajnosti 🙂 kad ste ovako gostoljubivi, aj da vidim i ja nesto da vam zbrckam B-)

    Odgovor

    • SanjaKokica

      27. februara 2010. at 22:48

      Deder, izadji iz inkognita, pa nam se pridruzi, imamo puno slobodnih radnih mesta u kuhinjici :yahoo:

      Odgovor

  6. Danijela

    27. februara 2010. at 15:29

    Super, sada ovde mogu da pohvalim novi izgled naše „kuhinjice“ :bravo:
    Sve pohvale tebi i Mangupu i velemajstorskoj kuvarici Dudi :heart: :pozz:
    Opet me Steva potkači sa ovim pivom…moram da šaljem muža u nabavku :wacko:

    Odgovor

    • SanjaKokica

      27. februara 2010. at 22:52

      Do sada su se vec verovatno sve radnje zatvorile, jel doneo muz pivo? :namig: Nego, drago mi je da ti se svidja novi izgled kuhinjice, malo smo renovirali :bravo: I hvala ti sto kuvas sa nama :pozz:

      Odgovor

  7. Exxx

    27. februara 2010. at 19:02

    Ubaciću i ja neki recept, čim ugrabim malo slobodnog vremena jer i ja volim da kuvam :good:

    Odgovor

    • SanjaKokica

      27. februara 2010. at 22:53

      Ajde Exxx, kuvaj nam…samo…nemoj ku(r)vati srcem :yahoo: :namig: :crveni: te smo tvoje recepte vec proucili :yahoo: :whistle:

      Odgovor

  8. Charolija

    2. marta 2010. at 23:02

    Hoću i ja, samo da kažem, i odoh brzo da se registrujem. :good: Možda umem i nešto da skuvam. :scratch:

    Odgovor

    • SanjaKokica

      3. marta 2010. at 10:00

      Hehe, verovatno da nešto i umeš da skuvaš :wacko: sumnjam da ti dečica žive na plazma keksu :kul: :kul: :kul: Deder, podeli sa nama svoje umeće :good:

      Odgovor

  9. mangup

    3. marta 2010. at 12:05

    Evo sada mogu zvanicno da kazem da imamo sponzora :). Upravo mi javili da je ugovor potpisan. Sada ostaje da i mi uradimo nas deo posla (postavimo link, logo itd … ).
    Do kuvanja 🙂

    Odgovor

    • SanjaKokica

      3. marta 2010. at 12:32

      :bravo: :bravo: :bravo: bravo, jupiiiii :kul: :kul: :kul: :pozz: :pozz: :pozz:

      Odgovor

Ostavite odgovor

Pogledajte i

Dan kada su Majorovi ostavili svoju prvu turšiju (i zimnicu uopšte)

...Obukla sam paradnu uniformu za nabavku na pijaci, možda će ga biti sramota da idem sa n…