Kuvajmo b(l)ogovski

Kuvajmo blogovski
Počelo je kod gibenice…Stevine gibenice. Postavio je post o njoj. Gibanici koju je njegova mama zvala gibenica. Kroz komentare stigosmo i do recepta, preko recepta stigosmo i do parčeta za probu na vrata firme u kojoj radim. Preko komentara, stigosmo i do imejliranja ili ti e-maila. Pa tako, po koja poruka Stevo, po koja poruka Duda.  Tako stigoh i do recepta za američku pitu (do sada isprobana samo sa jabukama), kada videh Dudu na slici sa njom. Rekoh ja njoj (napisah, pardon)…deder…molim lepo recept. U nekoliko narednih poštica primih ja dosta kuvarskih saveta od iskusne žene, a po zanimanju nekuvarice. Znači iskustvo – ne škola. Jednom prilikom,  kaže ona meni, mora se naoružati strpljenjem i napisati ćerci recepte za…pa onda čitava lista što ju je ćerka zamolila – jer voli baš tako da napravi kako njena mama pravi. Naravno…Dudo, to da odmah proslediš u dva primerka, elektronska, jel…
I tako…mislim ja nešto, pa pitam mangupa, šta on misli o tome i da li se slaže? Šta će sa mnom, slaže se a kako i neće kada bih mu u suprotnom sedela na glavi. Pustim mejl – dva…gore pomenutim kuvarima, šta oni misle o tome. Oni kažu – dobra ideja. Mangup kaže, ja kažem – onda da počnemo.
Ideja je da se na jednom mestu sakupe recepti. Šta je tu novo? Ništa. Ali, hajde da sakupimo recepte iz naše kuhinje, domaće kuhinje. Ne domaće u smislu sa ovih prostora, nego domaće, isprobane, sigurno dobre i uspešne. Domaće u smislu varijacije na temu. Recepti koje ste sami smislili od postojećeg materijala u frižideru. Naravno i one koje niste, već ste isprobali iz nekih novina i znate da su dobri. Znači, ne ustručavajte se, svaki je recept dobro došao (piše li se ovo zajedno?). Svaki savet, takodje.
Registrujte se i počnite sa pisanjem. Ako imate fotografiju jela o kome pišete – ubacite je ili nadjite neku sličnu na netu, a može i bez nje, ako garantujete da je to o čemu pišete ukusno. Ako zapnete sa načinom korištenja WordPressa, obratite nam se, rado ćemo pomoći. Sugestije – takodje nas kontaktirajte. Ako pak ne želite da se mučite sa objavljivanjem članaka, samo se registrujte, pa ćemo rado pod vašim imenom objaviti recept, ako nam ga pošaljete na e-mail napisan u Wordu.
Budite otvorena srca i naučite nas što vi već znate. Naučite nas kuvati, dajte nam ideje za „šta da sutra kuvam?“ pitanje koje se svakoj domaćici –nu kad ili tad nametne.

16 thoughts on “Kuvajmo b(l)ogovski

  1. Pa dobro, evo ja se slažem i već sam priložio „snalažljivost“ a ne recept, premda mislim da već svi mi odavno znamo neke cake :med: Mislim da će sledeća klopa biti pravi domaći hleb pečen na ličnom iskustvu :pozz:

  2. Bravo Stevo , sve cemo mi to isprobati. Nadam se da ste i vi probali nas recept za kafu ? Nego vidim da ne ispisuje ko je pisao post, to moram da odradim. Uskoro.

  3. E, pa, kada sam već PROZVANA i „dovedena pred svršen čin“, 🙂 šta ću nego da se složim i podržim vas i nas! Ne smatram se nekom naročitom kuvaricom, ali, znam jedno, a to je, da svi bivši momci mojih devojaka, pate što ne jedu više kod nas! Ne hvalim se, ali, isto tako, jedan od momaka, koji nikada u životu nije hteo da proba boraniju, kod nas je to učinio i naterao mamu da mu samo tako kuva, kako je jeo kod nas. A bila je muka naterati ga da proba. I smešan je bio, onako bojažljivo unoseći kašiku u usta, pa sve brže i puniju kašiku! Ha, ha, no, sve je stvar iskustva i ukusa. Neka jela ni ja ne bih mogla da probam, kada provrtim po glavi sastojke i učini mi se da jedno sa drugim ne ide. Nema šanse i ja sam zagula! Pomoć će mi trebati, sigurno! Prvo, probala sam da se registrujem, malo pre, pa kaže TAKVA LOZINKA VEĆ POSTOJI! Hm, Sanja, sta ću dalje? 🙂

  4. Dudo, već si registrovana od pre nedelju dana ili tako nešto. Samo se prijavi i piši o detaljima ću ti u mailu :mail:
    Čekamo da nam kuvaš, najviše mi je sinulo kada sam počela da burlam po mailovima gde si mi koji recept poslala, pa sam se pogubila :frka: ovo mi deluje lakše i urednije :kafa: Dakle…kako kuvaš tu finu buraniju?

    P.S: jadni momci, navukle ih na dobru hranu i onda ostavile :namig:

  5. Gde da se prijavim, sad ću se ubiti, načisto, a spremila recept da napišem i postavim fotke! Javljaj mi ženo, vidiš da sam glupa ko k….! Ništa ne vidim i ne mogu da pronadjem: Sta piše tu gde treba da se prijavim? :maul:

  6. :yahoo: :yahoo: :yahoo: sad vidim na šta si mislila kada si rekla da si na sve strane napravila paniku :bravo: Dakle, koliko mi je poznato, sada već uveliko pišeš :good:

  7. :bravo: bravo breskvice!!! Nisam ni ja…šta misliš zašto smo uopšte smislili taj sajt, nego da lako naučimo kuvati :namig: Dobro ti nama došla!!! :kul: :yahoo:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.