Džepno izdanje karikature života – uvod

Počelo je nekim neobičnim plačem, kao prigušenim ali ipak, prodornim. Kako i ne bi…kada je dete odlučilo na svet doći u nedelju, pa još na materice, pa još u 12.15 h, taman na ručak (ne bi me čudilo da je to bio plač mame (plač u vidu glasa razuma – šta li je to donela na svet… – no, još je bilo rano za to…)). Pri tome…nije ni moglo kao sav normalan svet da se rodi normalno. Ne…moralo je već tada da zaplete sve konce, šparge, vrpce…šta se već našlo pri ruci. Odmah…dva puta sebi oko vrata, svet baš nije delovao obećavajuće, pa ko veli…da se ’besi na vreme. Plus, deralo bi se ali i dalje ne ide kako valja. No…iz nekog kasnijeg ugla gledanje, možda je baš tako bilo kako valja. Sve svoje zašto ima zato. Jezik prilepljen za dole. Ne mož’ … ne mrda, samo lopata bezveze, ograničenim kretnjama zbog tamo neke kožurice, čega li već, što je naraslo do vrha laprdajućeg mišića u usnoj šupljini (tada još nosna nije bila toliko razvijena)…
Prvo mišljenje lekara – ništa strašno, lakša govorna mana. Drugo mišljenje – treba seći! Roditelji se odlučuju na kardinalnu grešku – poslušati drugo mišljenje. Lekar – reže, više nego što treba, što dovodi do urnebesne vike koja se čuje sa sedmog sprata pa do prizemlja bolnice. Već tada trebalo je da znaju, taj će im potez biti skupo naplaćen u budućnosti. Sa razlogom je Majka Priroda želela držati taj mišić pod kontrolom…No, eto šta se dešava kada želimo da joj kontriramo. Od toga dana, taj mišić nije prestajao da batrga…a sve u nekom grču, strahu, da se ne zalepi ponovo…

Nastaviće se…

20 thoughts on “Džepno izdanje karikature života – uvod

    1. :wacko: u ovom slučaju akcenat treba dati na bebeca koji će odrasti u laprdavu Kokicu….greška je bila odluka roditelja…kasnije je bilo teško zatvoriti joj usta :whistle:

    1. :yahoo: Stevo, mislim…roditeljima. Lekari ih trpe par minuta…a roditelji bebeca poput ovog, ceo život. Eh da samo možeš pitati moju Kraljicu Majku kako joj je :doh: :doh: :doh: :whistle: :namig:

  1. Ta resica koja spaja jezik je secnuta i mojoj Jovani. Zahvat nije opasan i komplikovan, ali su posledice doživotne. Laprda za četvoro dece. :yahoo: Potpuno razumem tvoju Kraljicu Majku. :frka: hahaha…

    1. :yahoo: eto, drago mi je da sam podelila ovo sa svetom i vama. Sada vidim da nisam usamljena u tom svom svetu :yahoo: Samo napred za Jovanu, dok radi…nek ne staje :namig: A Kraljica Majka…joj…čega se ona naslušala :wacko: :wacko: :wacko:

  2. Vrlo zanimljiv tekstic,jedva cekam nastavak :mail:
    Sta da ti kazem,kod nekog onaj „laprdajuci“ misic nenormalno radi i bez hiruskih zahvata :wacko: Takve stvari su nasledne…valjda :doh:

    1. :kul: može biti, može biti!!! Vidiš, ću da prosledim Kraljici ovaj komentar, pa neka se postavi u znak čudjenja :yahoo: :yahoo: :yahoo: …tata mi je ćutljiv tip :whistle:

  3. Ja, mislila da treba da čekam nastavak, pa zato nisam komentarisala.
    Ljudi greše, neminovno i obično onda kada žele da urade sve najbolje. Ja verujem u ono BIĆE DOBRO, SIGURNA SAM! No, vidim, ne pravi to tebi problem, VEĆ NAPROTIV! :whistle:

    1. Da…moglo bi se pomisliti da je od toga što stalno kokodačem :maul: :yahoo: ali, jok! Kokica sam zato što sam matorija od mangupa tri godine…pa ono, za njega sam, blago rečeno, Kokica da ne bih bila kokošketina (za to ima vremena…) :whistle:

  4. hehehe, bas sam se i ja pitao zbog cega Kokica, nije valjda to prezime sta znam :whistle:
    Onda sam pomislio da volis da jedes „kokice“ :scratch:
    A sad saznajem da je to od…
    Gde ima ljubavi i postovanja godine nisu bitne.

    Ajde idem redom da citam, procitao sam paranoju prvi deo pa cu se vratiti na to da prokomentarisem.

  5. Ivane, ja baš naslagala na ovo Džepno izdanje…hvala za strpljenje. Kao što kažeš, nisu godine bitne, nije to baš ni tako veliiiika razlika :whistle: Trudim se da se ponašam dovoljno blentavo da misle da još idem u osnovnu školu :yahoo: No, ne uspeva mi uvek da zavaram ljude :wacko:

  6. Ma vazno da je vama super, a sta ce drugi da kazu, to vas bas briga. Znam… uvek ima onih koji zive u 19 veku pa im te razlike (mada to nije razlika) pogotovo ako je zena starija gledaju na to kao na cudo.
    Isto tako, razvedenu zenu gledaju kao na to da nema pravo daljeg zivota… Zasto? jer takav sistem vrednosti, normi ponasanja i sl. je bilo tada. Sada se tesko adaptiraju ti fosili koji jos uvek zive. Mozda i mi budemo za nove generacije ti fosili nikad se ne zna. Odoh daleko…

  7. Ivane, pa nisi baš i daleko. No, sreća da u okolini koja mi znači niko ne razmišlja tako (no, nije da nisam čula komentare za žene u mojoj situaciji-markirana roba). Imamo podršku i deci je odlično, što je važno u celoj situaciji :good:

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.